Beckham sa nei til NFL

Men utelukker det ikke en gang i framtida.

HAR PRØVD SEG: David Beckham har vært ikledd amerikansk fotball-utstyr tidligere, men da i forbindelse med innspillingen av en reklamefilm i 2007. Mest sannsynlig får vi ikke se ham slik igjen. Foto: REUTERS/Adidas/Handout
HAR PRØVD SEG: David Beckham har vært ikledd amerikansk fotball-utstyr tidligere, men da i forbindelse med innspillingen av en reklamefilm i 2007. Mest sannsynlig får vi ikke se ham slik igjen. Foto: REUTERS/Adidas/HandoutVis mer

(Dagbladet): Britiske Daily Mirror melder i dag at en NFL-klubb skal ha tilbud David Beckham å prøve seg. Det var naturligvis som kicker, altså den som sparker ballen, den tidligere Manchester United- og Real Madrid-spilleren var tiltenkt en rolle.

Tilbudet skal ha kommet da Beckham nærmet seg slutten på sin periode i LA Galaxy, og kilden Daily Mirror har snakket med legger ikke skjul på at det var store PR-grunner til at de ønsket å få briten på prøvespill.

- Tilbudet nådde fram til Beckham, og han avslo det høflig med begrunnelsen at det ikke var rett for ham. Han la til at han kanskje kom til å ombestemme seg i løpet av de neste måneden, sier kilden til Daily Mirror.

Å sparke såkalte field goals i amerikansk fotball kan for mange minne om å ta frispark i det amerikanerne kaller «soccer». Riktig så enkelt er det ikke, for som ligaen selv skriver på sin offisielle nettside, har man ikke mange hundredelene på seg før en bråte med store menn kaster seg mot deg. I vår versjon av fotball må motspillerne som kjent stå litt over ni meter unna ved frispark.

Likevel er ikke Beckham helt grønn når det gjelder å håndtere den ovale ballen. I 2007 spilte han inn en reklamefilm sammen med daværende New Orleans Saints-stjerne Reggie Bush, en sekvens hvor Beckham etter sigende skal ha imponert med sin presisjon.

• Deler av den 13 episoder lange reklamefilmen kan du se her. (Dagbladet tar ikke ansvar for innholdet på eksterne sider)

Hva tror du - hadde David Beckham klart seg i NFL?

BEREIST: David Beckham har vunnet seriemesterskap i fire forskjellige land. Her fra sin siste kamp som fotballspiller 18. mai, da han for anledningen var kaptein for Paris Saint-Germain. Foto: AFP PHOTO/KENZO TRIBOUILLARD
BEREIST: David Beckham har vunnet seriemesterskap i fire forskjellige land. Her fra sin siste kamp som fotballspiller 18. mai, da han for anledningen var kaptein for Paris Saint-Germain. Foto: AFP PHOTO/KENZO TRIBOUILLARD Vis mer