David Beckham saksøkes

Beckham saksøkes av tidligere rival

Inter Milan vil beholde merkevaren for seg selv. Det skriver flere italienske medier.

SAKSØKES: Fotballprofilen David Beckham. Foto: AP Photo/Wilfredo Lee
SAKSØKES: Fotballprofilen David Beckham. Foto: AP Photo/Wilfredo LeeVis mer

Inter Milan har bestemt seg for å ta ut søksmål mot David Beckham (43). Det melder flere italienske medier, blant andre Gazzetta dello Sport. Det er fordi den tidligere fotballstjerna har valgt å kalle sin nystartede fotballklubb for Inter Miami.

Den italienske toppklubben tar altså ut søksmål for å beskytte egen merkevare. Ifølge den italienske avisa er det to utveier:

At Inter får merkevaren ene og alene, eller at Inter fungerer som et beskrivende navn. Klubbens hele navn lyder FC Internazionale, og nettopp «internasjonal» er et navn som brukes i firmaer over hele verden.

Høye ambisjoner

David Beckhams Miami-klubb gjør sin debut i amerikanske Major League Soccer i 2020. Arbeidet med å bygge stadion er allerede i full gang. Den skal ligge i området Fort Lauderdale, skriver Washington Post.

Den må stå klar om mindre enn et år. Beckham har i årevis prøvd å finne et sted å bygge en stadion, men nå har de altså funnet en stadion som skal rives, før en ny skal settes opp på samme sted.

Ambisjonene er skyhøye.

- Vi ønsker å vinne. Jeg kommer ikke hit bare for å ha et fint lag. Å vinne mesterskap er viktig for meg, sa Beckham nylig ifølge NTB.

TRIKS: David Beckham ble rundlurt av programleder og kamerat James Corden. Video: LA Galaxy / TwitterVis mer Vis mer

Statue

David Bekcham var i sin tid en av verdens aller største fotballstjerner, og har i tillegg til Inter-rival AC Milan spilt for blant annet Manchester United og Real Madrid.

Men mye av grunnen til stjernestatusen er også det utenomsportslige. En og annen skandale, og ikke minst ekteskapet med Spice Girls-stjerna Victoria Beckham, har gjort ham yndet i tabloidpressen.

Nylig ble han hedret med en statue i Los Angeles - men han ble for øvrig rundlurt med en falsk versjon først. I god tid før avdukingen hadde Beckham fått se en tidlig versjon av statuen, og da hadde han kommentert at haka var for stor og rumpa det samme. Den han så fikk se, var en ekstremversjon av dette.

Statuen skal stå utenfor StubHub Center i Los Angeles. Han er den første spilleren som får sin egen statue av en fotballklubb i USA.