David Beckham siktet

Beckham siktet - erklærer seg skyldig

Superstjerna har havnet på kanten av loven flere ganger.

SIKTET: David Beckham er siktet for brudd på trafikkreglene. Foto: REUTERS/Regis Duvignau
SIKTET: David Beckham er siktet for brudd på trafikkreglene. Foto: REUTERS/Regis Duvignau Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

David Beckham er i trøbbel etter å ha snakket i mobiltelefon mens han kjørte bil. Det melder Sky News.

Kombinasjonen bilkjøring og mobilsnakking er ulovlig i England, og et vitne meldte Beckham til politiet etter å ha sett ham kjørende på Londons vestkant.

Den tidligere fotballspilleren ble i forrige måned siktet for forholdene, og har erklært seg skyldig i lovbruddet.

Det var i november i fjor at Beckham skal ha blitt observert med mobilen i hånda. Saken skal opp i retten tirsdag, men det er ikke ventet at Beckham vil være til stede. Engelskmannens straff vil vil trolig bli prikker i førerkortet eller en bot.

- Ekstremt skuffende

Dette er imidlertid langt ifra første gangen 43-åringen havner på kanten av trafikklovene.

Kun to måneder tidligere ble Beckham tatt for å kjøre 30 km/t over fartsgrensen, også det i London. Fartsgrensen var 64 km/t - Beckham kom susende i 94 km/t.

Denne gangen kom han seg derimot unna uten strafferettslige følger. Beckham ansatte kjendisadvokaten Nick Freeman - med kallenavnet «Mr. Loophole» - og slapp unna. Organisasjonen Brake, som kjemper for trygghet på veiene, kritiserte Beckham for å unngå å ta ansvar.

- Ekstremt skuffende, konkluderte Brake-direktør, Joshua Harris.

Skyldte på paparazzi

Kjendisadvokaten Freeman har hjulpet Beckham ut av trøbbel tidligere også.

Tilbake i 1999 hjalp han fotballstjerna med å snu om på en avgjørelse som ville tatt fra ham førerkortet i åtte måneder. Freeman argumenterte med at Beckham hadde forsøkt å unnslippe en paparazzi, og han slapp unna uten straff.

Beckham er en del av den berømte Class of 92-generasjonen i Manchester United. Sammen med blant andre Gary Neville, Paul Scholes, Ryan Giggs og Nicky Butt slo de gjennom på gigantklubbens førstelag, og dominerte på balløya. Etter hvert kom også Ole Gunnar Solskjær til klubben, og sammen vant de Champions League i 1999.

Til sommeren gjenforenes de på Old Trafford for å minnes triumfen for 20 år siden. United-legendene skal spille en showkamp mot tidligere Bayern München-spillere, som var motstanderen i Barcelona i 1999.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer