Beckham skjelver i kortbuksene

Frykter presset i LA.

(Dagbladet.no): Sommerens store fotballbegivenhet er sommerens store kjendisbegivenhet. I morgen presenteres David Beckham for amerikanerne i LA Galaxy-drakt, etter flere måneder med stadig økende forventning.

Og Beckham merker presset.

– Folk tror sikkert at jeg skal løpe ut på banen, og plutselig vinner Galaxy 10-0. Det er en av tingene som bekymrer meg, sier Beckham til The Sun.

– Jeg er ikke typen som kan drible ti spillere og score tre-fire mål. Min spillestil dreier seg om å jobbe hardt og være en lagspiller, sier den neste amerikanske superstjernen.

Angret litt på avgjørelsen

Tidligere denne uka innrømmet Beckham at han gjerne skulle spilt flere sesonger for Real Madrid. Etter å ha blitt erklært uønsket av manager Fabio Capello, storspilte lysluggen i innspurten av Reals mestersesong, og ble gjeninnkalt til Steve Mclarens England. Men underskriften på LA Galaxy-kontrakten står nå en gang der, svart på hvitt.

– Jeg tror jeg kunne spilt i tre sesonger til på det høyeste nivået. Men da klubben fortalte meg i januar at kontrakten min ikke ville bli fornyet, tok jeg avgjørelsen om å dra til USA. Den dagen vi sikret seriemesterskapet verket det i hjertet mitt, men avgjørelsen var allerede tatt, sa Beckham til Diario de Noticias, ifølge Sky Sports.

Advares av Pelé

BROBYGGER: David Beckham poserer med NFL-stjerne Reggie Bush. Håpet er at Beckhams inntog i Major League Soccer kan løfte amerikanernes interesse for «vår» fotball opp på nivå med de tradisjonelt store amerikanske idrettene. Foto: DAVID TURNLEY/AP/SCANPIX
BROBYGGER: David Beckham poserer med NFL-stjerne Reggie Bush. Håpet er at Beckhams inntog i Major League Soccer kan løfte amerikanernes interesse for «vår» fotball opp på nivå med de tradisjonelt store amerikanske idrettene. Foto: DAVID TURNLEY/AP/SCANPIX Vis mer

Mange mener mye om Beckhams overgang til Major League Soccer, blant dem Brasil-legenden Pelé.

- Jeg vil advare ham, det vil bli veldig vanskelig for ham å spille i USA, for lagene er veldig gode, og de markerer hardt, sier brasilianeren, ifølge BBC.

Pelé spilte selv for New York Cosmos på 70-tallet, da fotballen fikk sin spede begynnelse i statene. Nå mener han utviklingen har kommet langt.

- Jeg kom hit for å starte det hele opp, da det bare fantes amatør- og college-fotball. Nå har sporten vokst mye, og det er Beckhams tur til å fortsette arbeidet. Han er en av dem som har gjort mest for å promovere fotball de siste ti årene, sier Pelé.

Pengene ruller inn

I USA fortsetter hysteriet rundt «The Beckhams» å bygge seg opp. Ekteparet stilte nylig opp lettkledd for magasinet W, og herr Beckham selv pryder forsiden av Sports Illustrated.

Los Angeles Times har samtidig kjørt en artikkelserie om Beckhams liv, mens dokumentaren «Victoria Beckham: Coming to America» vises på NBC mandag.

Og pengene har allerede begynt å rulle inn.

Beckham skjelver i kortbuksene

– Økt billettsalg og sponsoravtaler har ført til rundt 20 millioner dollar i ekstrainntekter, sier Tim Leiweike, direktør i firmaet som eier LA Galaxy, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Det kommer godt med i en liga hvor bare fem av de tretten lagene i toppdivisjonen regner med å gå i pluss i år.

- Tap for Europa

David Beckham kommer til en liga som foreløpig er langt svakere enn de store i Europa, og til et lag som bare har vunnet tre av de tolv siste kampene.

Men blant dem som har tro på Beckham-suksess, finner vi en annen markant fotballprofil – Chelsea-manager José Mourinho.

– Det er synd for europeisk fotball at en så god spiller forsvinner, men alle i Europa vil at fotballen skal vinne fram i USA, sier portugiseren.

– Det er et så stort marked der borte at det vil være bra for alle om det skjer, og de kunne ikke ha valgt en bedre mann enn Beckham i denne sammenhengen, for han er mer enn en fotballspiller, sier Mourinho.

Og da passer det vel bra at når David Beckham 21. juli snører Adidas-støvlene og trekker på seg Galaxy-drakten for første gang på amerikansk jord, så står Chelsea og venter på den andre siden av midtstreken.

FRELSEREN: Slik blir David Beckham presentert for det amerikanske publikummet.
THE BECKHAMS: Ekteparet fra Storbritannia er allerede i gang med å utnytte det enorme markedspotensialet i USA.