Beckham skriver bok

LONDON (Dagbladet): Manchester Uniteds midtbanestjerne David Beckham skriver bok om sitt liv. På og utenfor banen. Kontrakt med et britisk forlag skal ha blitt underskrevet i går. Ingen vil ut med hvor mye Beckham får i honorar, men det dreier seg om millioner.

- Jeg er veldig glad for at jeg får anledning til å skrive denne boka nå. Det er en unik anledning til å fange akkurat denne perioden i min karriere og mitt liv, sier David Beckham ifølge byrået All over Press.

«Min verden»

Den foreløpig tittelen på boka, som vil foreligge i god tid før jul, er «My World». Den skal ifølge All Over Press utgis på forlaget Hodder and Stoughton. Forlagets redaktør innenfor sportslitteratur, Roddy Bloomfield, vil ikke ut med hva forlaget må betale for å få Beckhams ord mellom to permer.

Men ifølge britiske fotballkilder skal summen være astronomisk. I pund.

Beckham figurerte nylig på en oversikt over de unge rike i den seriøse avisa The Observer. Beckham skal ifølge denne tabellen være god for rundt 100 millioner norske kroner. Og da har vi ikke regnet inn hva hans kone, Victoria Adams, har med seg inn i boet fra sitt alter ego som Posh Spice.

Fotodokumentert

Det er sparsomt med opplysninger om innholdet i boka, men det er klart at Beckhams ord skal føres i pennen av en skyggeforfatter.

I tillegg har en fotograf fulgt Beckham i flere måneder. For å dokumentere hans hverdag som fotballspiller, kjendis og pappa.

Ekteparet Beckham er for øyeblikket det mest omtalte kjendisparet i Storbritannia.

Men Beckhams forfatterinnlegg gjør ham ikke til den første United-helten med skrivekløe.

Ole Gunnar Solskjær kom i 1998 som kjent med boka «Æ».