Beckham skrudde inn sitt første

Frispark-mål i første start for Galaxy.

David Beckham glitret da Los Angeles Galaxy tok seg til finalen i SuperLigaen med 2-0 seier over DC United i natt.

Den tidligere engelske landslagskapteinen som kom til Galaxy fra Real Madrid tidligere i sommer, scoret det første målet på banen i Carson, og deretter la han opp for Landon Donovan som fastsatte sluttresultatet etter 47 minutters spill.

Beckham har slitt i begynnelsen av oppholdet sitt i Los Angeles. Han har hatt problemer med en skadd ankel, men er nå på bedringens vei.

I natt spilte han i 63 minutter før han ble byttet ut, men da hadde han allerede oppnådd stjernestatus og blitt genierklært av de vel 17 000 tilskuerne på Home Depot Center.

Beckham startet scoringsballet i det 27. minutt. Han ga Galaxy 1-0 ledelse med et fantastisk frispark. Deretter var han arkitekten bak pasningen som gjorde at Donovan kunne øke til 2-0 to minutter ut i annen omgang.

Donovan mottok en perfekt pasning fra Beckham, driblet av to motstandere og sendte ballen i mål, utakbart for DC Uniteds keeper, Troy Perkins.

Ved siden av at Beckham pådro seg et gult 18 minutter ut i kampen etter en mislykket scoring, var han nær ved å bli tomålsscorer etter 58 minutter. Han la et nytt, fantastisk frispark, men en svært god redning av Troy Perkins gjorde at det ikke ble scoring.

Semifinalekampen mot DC United var den første kampen Beckham var i startelleveren til Galaxy, og trener Frank Yallop gjorde ham også til kaptein i debuten fra start for sin nye amerikanske klubb.

SKRUR\'N OVER MUREN: Daviid Beckham scoret sitt første mål etter utvandringen over Atlanterhavet. Og ikke overraskende var det et frisparkmål som ga LA Galaxy mot D.C. United i natt. Foto: Kevork Djansezian, AP/Scanpix
SKRUR\'N OVER MUREN: Daviid Beckham scoret sitt første mål etter utvandringen over Atlanterhavet. Og ikke overraskende var det et frisparkmål som ga LA Galaxy mot D.C. United i natt. Foto: Kevork Djansezian, AP/Scanpix Vis mer

I SuperLiga-finalen møter Los Angeles Galaxy mexicanske Pachuca.

(NTB)