Beckham «sluttet å puste»

David Beckham sa søndag at han var så spent før straffesparket mot Argentina at han sluttet å puste.

Den engelske lagkapteinen fortalte at minner om utvisningen i åttedelsfinalen mot Argentina i 1998 strømmet gjennom hodet hans mens han ventet på klarsignal til å ta straffesparket.

Han skjøt midt i mål, og noen centimeter fra beinet til keeper Pablo Cavallero, da England tok en etterlengtet seier over en av sine erkerivaler.

- Som fotballnasjon var dette et stort øyeblikk for oss. Vi har ventet lenge på dette, og det er flott at vi endelig slo Argentina, sa Beckham.

- Ingen tvil om at det var større enn 5-1-seieren i Tyskland i fjor.

Beckham måtte fortelle mange ganger om hva han tenkte i de avgjørende sekundene fra dommeren pekte på straffemerket til han sendte ballen i mål.

- Jeg vet ikke hva jeg tenkte da vi fikk straffen. Sikkert er det at minner fra 1998 kom tilbake, ikke minst da ballen gikk i mål.

Beckham fortalte rett etter kampen at argentinerne prøvde å psyke ham ut før han tok straffen. Keeperen ga ham råd om hvor han skulle skyte, mens Diego Simeone kom og tok ham i hånda.

- Jeg måtte trekke pusten dypt noen ganger. På ett tidspunkt sluttet jeg til og med å puste. Det var følelsesladet, men jeg tror det var fint for tilhengerne. Stadion var full av engelske tilhengere, og det var nesten hele stadion som scoret. De ønsket ballen i mål, sa han.

(NTB)

<B>PUSTEPROBLEMER: Her er David Beckham så nervøs at han nesten har problemer med å puste.