Beckham spesial

Fransk politi ble ikke bønnhørt. David Beckham skjøt seg sjøl til VM-helt og utsatte hjemturen for hordene av hooligans. Englands ville drøm om VM-gull holdes i live av gull-sparket som skrudde inn til 2-0.

Endelig slapp David Beckham til fra start i VM. United-stjernen har furtet høylytt over Glenn Hoddles laguttak de to første kampene. United-sjef Alex Ferguson har bidratt i hylekoret, og i går fikk begge viljen sin.

Beckham skjøv David Batty ut på benken - og innfridde til gangs.

Dermed ikke sagt at Hoddle lot seg overtale av folkeviljen. Han fulgte sin egen hjerne - kjent som en av bransjens beste. Med superraske Michael Owen på topp istedenfor formsvake Teddy Sheringham er Beckhams frispillende langpasninger mer effektive enn Battys defensive grovarbeid. Særlig mot kortpasningskåte colombianske balltrillere med bare ett valg: Lag mål, vinn eller reis hjem.

I går betød det overgangs-spill for England. Og Owen og Alan Shearer fikk kontrings-sjansene i bøtter og spann - nesten alltid med Beckham som servitør.

Argentina neste

Beckham er først og fremst skaper av muligheter for andre. Men etter 29 minutter satte han seg sjøl i sentrum for mer enn pasningsfoten. På frisparket fra 23 meter løftet han ballen opp gjennom muren og ned i murhjørnet bak Mondragon i Colombias mål. Der og da eksploderte 30 millioner engelske TV-seere. På puber og i stuer stummet kritikken mot Hoddle.

Men da Romania utlignet til 1-1 mot Tunisia et kvarter før slutt, ble leppene strammere. Scoringen fratok England førsteplassen i pulja og en grei åttendedelsfinale mot Kroatia. Nå venter Argentina - det eneste laget som ikke har sluppet inn mål i Frankrike.

Viljesterke

Likevel behøver ikke håpet om engelsk kvartfinale å være ned mot null. I går var England tilbake med aggresiviteten og vinnerviljen de har savnet hittil i VM.
Med Michael Owen på banen viste dessuten laget seg mindre forutsigbare. Bare så synd at Liverpools 18-åring skjøt rett på keeper de tre gangene han var aleine med keeper i andre omgang.

  • Hva så med Colombia?

Om de de colombianske mafiagamblerne har like mye rust i løpet som Carlos Valderama (36) hadde i beina, er det i hvert fall ingen fare for en gjentakelse av rovmordet på Pablo Escobar etter VM-falitten i 1994.

Som Paul Ince sier det:

- Jeg hater tanken på at noe sånt skal skje igjen.