Beckham støtter Ferguson

- Han tror fortsatt han kan vinne ligaen.

(Dagbladet.no): David Beckham var opprørt etter at Alex Ferguson solgte ham til Real Madrid sommeren 2003.

Nå står den engelske landslagssjefen fram og forsvarer gamlesjefen, som er under massiv kritikk for sviktende resultater i Manchester United.

Og han er sikker på at Ferguson ikke vil flykte fra problemene.

- Jeg har kjent ham i mange år, og jeg tror ikke han er en person som rømmer fra ting, sier Beckham til Sky Sports.

- Bare han bestemmer

Beckham tror ikke det har noe å si hvor mange som kaster seg inn i diskusjonen om hvorvidt Ferguson bør gå av eller bli værende i United.

- Jeg tror den eneste personen som vil være med på den beslutningen, er ham selv.

Beckham mener folk må respektere Ferguson for å ha styrt Manchester United i 19 år, og for alt han har gjort for klubben.

GAMLE VENNER: Til tross for en bitter avskjed i 2003, tar David Beckham nå gamlesjefen Alex Ferguson i forsvar. Foto: EPA/Scanpix
GAMLE VENNER: Til tross for en bitter avskjed i 2003, tar David Beckham nå gamlesjefen Alex Ferguson i forsvar. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

- Det at han ikke har vunnet noe de to siste årene unntatt FA-cupen, gjør ham ikke til en dårlig manager. Han er en av de beste managerne jeg har spilt for, og en av de beste innen fotballen, sier Beckham.

Det samme fortalte han i selvbiografien sin - men la til at Ferguson vel egentlig var den eneste manageren han hadde hatt.

Nå gjentar han rosen etter å ha hatt seks trenere på to og et halvt år i Real Madrid.

Tøft for United

Beckham følger med United, og forstår at de har det tøft så lenge Chelsea er så gode som de er. Han tror likevel de har muligheter til seriemesterskapet, selv om det blir vanskelig.

Han er imidlertid helt sikker på at én mann har tror på United-seier.

- Ferguson tror fortsatt at han kan vinne ligaen, uten tvil, sier Beckham.

GLEMTE MINNER? David Beckham med kuttet i panna som ble forårsaket av at Ferguson sparket støvelen til Solskjær under en tordentale i garderoben.