Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beckham støtter Fergusons oppsiktsvekkende og fornærmende uttalelser

- Jeg var ikke en verdensklassespiller.

IKKE FORNÆRMET: David Beckham er enig med Alex Ferguson i at han ikke var en verdensklassespiller. Foto: Dennis Van Tine/Future Image/WENN.com
IKKE FORNÆRMET: David Beckham er enig med Alex Ferguson i at han ikke var en verdensklassespiller. Foto: Dennis Van Tine/Future Image/WENN.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson anses som den viktigste enkeltpersonen i Manchester Uniteds gullalder.

Ferguson ledet de røde djevlene til blant annet 13 Premier League-titler og to Champions League-triumfer.

I løpet av disse bragdene hadde skotten en rekke verdensstjerner under sine vinger. Derfor ble mange overrasket da Ferguson forrige uke formidlet at han kun har trent fire verdensklassespillere.

De fire store Ferguson trekker frem er kvartetten Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Ryan Giggs og Eric Cantona.

Det impliserer at profiler som eksempelvis Roy Keane, Wayne Rooney, Robin van Persie og superstjernen David Beckham ikke var verdensklassespillere i Fergusons øyne.

- Ikke fornærmet Da BBC konfronterte Beckham med Fergusons rangering, ble imidlertid ikke den tidligere frisparkspesialisten fornærmet.

- Nei, det blir jeg overhodet ikke. Jeg spilte for tidenes største manager og er takknemlig for det, sier Beckham til BBC.

- Jeg tenderer til å være enig med Ferguson i hvem han rangerer som verdensklassespillere. Disse fire var virkelig gode. Jeg er heldig som har spilt med så mange gode spillere i løpet av min karriere, forteller 40-åringen.

Nr. 7 Beckham ikledde seg det ikoniske draktnummeret 7 i sin tid som Manchester United-stjerne.

Det samme gjorde Ronaldo og Cantona, og trioen har mye av æren for at dette draktnummeret har blitt så magisk og mytisk på Old Trafford.

Men ifølge Ferguson er altså ikke Beckham i samme kategori som sin forgjenger og etterfølger i trøye nr. 7 i Manchester United.

- Jeg vil ikke påstå at jeg var bedre enn dem, men var heldig som fikk spille med dem og med noen verdensklassespillere også i Real Madrid. Det er jeg stolt over, konkluderer engelskmannen.

PÅ BØLGELENGDE: David Beckham søtter Alex Fergusons oppsiktsvekkende uttalelser. Foto: NTB Scanpix
PÅ BØLGELENGDE: David Beckham søtter Alex Fergusons oppsiktsvekkende uttalelser. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!