Beckham stråler igjen

BISLETT (Dagbladet): Vålerenga- Manchester United 2- 2. 28 dager etter den skjebnesvangre utvisningen i St. Etienne smiler David Beckham igjen. Det har Ole Gunnar Solskjær mye av æren for. Beckham ble overlykkelig da nordmannen breisidet inn Uniteds andre mål foran 20 000 Bislett-tilskuere.

Selv om den engelske landslagsspilleren ikke sa så mye som en bokstav til pressen etter kampen, virket han tydelig lettet over å ha fullført en god fotballkamp igjen.

- Jeg tror det som betydde mest for ham var at han klarte å spille en god kamp under press, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

For selv om kampen på Bislett ikke betydde noen verdens ting for United-gutta, var Beckham veldig ivrig og arbeidssom på sin midtbaneplass.

- David spilte en god kamp, særlig i første omgang, bekrefter manager Alex Ferguson.
- Det var bra for ham å spille foran det flotte Oslo-publikummet. Gutta fikk en fantastisk støtte, legger Ferguson til og skryter av de frammøtte på Bislett.

20 000 tilskuere

De omtrent 20 000 tilskuerne koste seg i sola, og hyllet den utstøtte fotballyndlingen. Bare Solskjær kunne konkurrere med desibelnivået da Beckhams navn ble ropt opp før kampstart.

Norske Beckham-fans vartet opp med rop og sanger under oppvarmingen, og fikk et par takknemlige vink tilbake fra 23-åringen.

- Beckham-jubelen var kanskje litt håpløs, sier Ole Gunnar.

- Hva mener du med det?
- Nææh, nøler Solskjær.

Han vil ikke såre noen, men antyder at det kanskje ble litt vel klissete og kunstig. Mengden av Spice-Girls fans satt stort sett og hvinte:

- David, David - i 87 minutter.

Solskjær-mål

Kveldens høydepunkt - for Beckham - ble servert av Ole Gunnar Solskjær rett før Beckhams nye fotball-liv var 15 minutter gammelt.

Solskjær rullet inn 2- 1 i keeper-Krogstads høyre hjørne. Publikum svarte med Solskjær-sangen. Beckham med to lange armer mot himmelen og et 40-metersløp for å takke sin norske United-kollega.

Hatofferet var først framme og la armene rundt målscoreren.
- David så veldig glad ut etter scoringen min, sier Solskjær.

Forsvant i buss

Men Ole Gunnar ville ikke være med på å dedikere målet til sin utskjelte lagkamerat.

- Jeg scoret for meg sjøl. Og det føltes bra. Jeg er fornøyd med kampen, særlig første omgang, sier kristiansunderen.

- Det var en flott ramme rundt kampen med så mange på tribunene, fortsetter Solskjær.

Etterpå ble det verre:

Da la tenåringsjentene og autografjegerne ut på en uhemmet Beckham- og Solskjær-jakt. Førstnevnte gikk bestemt og lydløst ut til bussen uten å se seg om, mens nordmannen tok seg tid til to minutter med pressen, før han forsvant ut i samme buss.

Der satt David Beckham allerede i setet sitt og snakket i mobiltelefon.

Trolig med en som endelig slapp å trøste kjæresten sin.