TILBAKE I MANCHESTER: David Beckham skriver autografer etter at han i dag landet i Manchester i dag. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
TILBAKE I MANCHESTER: David Beckham skriver autografer etter at han i dag landet i Manchester i dag. Foto: Paul Ellis, AFP/ScanpixVis mer

Beckham tilbake i Manchester

- Det vil være store følelser involvert.

|||

18 år etter at han var en del av «class of 92» returnerer David Beckham til Old Trafford. Det blir et emosjonelt møte der fotballikonet skal forsøke å slå ut sitt Manchester United.

I mai fyller David Beckham 35 år, men fortsatt er veteranen fotballens største ikon. Nå skal mannen med 394 matcher for Manchester United hjelpe Milan i jakten på kvartfinale i mesterligaen - i sin gamle lekegrind.

Utgangspunktet kunne vært langt bedre: Milan tapte 2-3 hjemme på San Siro. Nå venter en djevelsk returkamp.

- Det vil være store følelser involvert onsdag, men jeg tror ikke det blir et problem. Jeg har spilt i mange store kamper, sier Beckham.

Elsker United-fansen

I 1992 var han med å vinne FA Youth Cup, og gjennom 90-tallet utviklet han seg til å bli den største stjernen i engelsk fotball. Etter 85 mål og 394 kamper, seks Premier League-titler og mesterligatriumfen fra 1999 - der Ole Gunnar Solskjær avgjorde med sin overtidsscoring mot Bayern München (2-1) - forsvant Beckham til Real Madrid i 2003.

Manager Alex Ferguson hadde gått lei av Beckhams kjendisliv med kona Victoria, og mange vil huske den mye omtalte episoden der Beckham måtte sy igjen et sår etter å ha blitt truffet av en flygende fotballsko inne i garderoben.

- Det å forstå at jeg ikke lenger var en United-spiller var noe av det tøffeste jeg har opplevd. Forholdet til fansen er fortsatt viktig for meg. Jeg gikk gjennom noen tunge stunder, men de stoppet aldri å støtte meg, sa Beckham nylig.

Vei til VM

Midtbanespilleren er for andre gang på lån i Milan fra LA Galaxy. Han håper det skal sikre en plass i den engelske VM-troppen. Veien til Sør-Afrika blir kortere med storspill på Old Trafford onsdag.

- Når du er Manchester United-supporter og spiller, så ønsker du ikke å spille for noen andre. United var klubben jeg alltid ønsket å spille for, og jeg elsket hvert eneste minutt. Tanken på å måtte spille mot dem under årene i Real Madrid ga meg en uggen følelse, for jeg savnet klubben så veldig, har trebarnsfaren tidligere sagt.

Og onsdag må han møte gamlelaget. I en utslagskamp.

(NTB)


SPENT PÅ «HJEMKOMSTEN»: David Beckham kommer til sin gamle hjemmebane Old Trafford med AC Milan i morgen. Han regner med at det blir følelsesladd, men sier han ikke tror det blir et problem for ham. Foto: Alessandro Bianchi, Reuters/Scanpix
SPENT PÅ «HJEMKOMSTEN»: David Beckham kommer til sin gamle hjemmebane Old Trafford med AC Milan i morgen. Han regner med at det blir følelsesladd, men sier han ikke tror det blir et problem for ham. Foto: Alessandro Bianchi, Reuters/Scanpix Vis mer