Beckham tilbake som kaptein for England

- En stor overraskelse.

Portsmouth-spissen Jermain Defoe scoret to ganger da England enkelt slo Trinidad og Tobago 3-0.

- En komfortabel seier, men det var vår egen fortjeneste. Vi startet bra og stresset dem i de første 20 minuttene. Landslagssjefen har fortalt oss hele uken at vi måtte ta kampen seriøst og gjøre en god prestasjon, sa David Beckham.

Han var overraskende kaptein i sin 102. landskamp for «de tre løvene» og ledet laget med kyndig hånd i den førsteomgangen han spilte.

- Det var en stor overraskelse. Jeg trodde ærlig talt ikke jeg ville bære kapteinsbindet igjen, men det var en stor ære tidligere, og det er en like stor ære nå, sier han til Sky Sports.

- Lag rundt om i hele verden ønsker å slå England, så det var viktig med en god kamp og det fikk vi til. Vi spilte god fotball, sa Beckham.

Kampen markerte at Trinidad og Tobagos fotballforbund er 100 år. Samtidig håper engelskmennene å få visepresident i FIFA, Jack Warners støtte i kampen om å få VM 2018.

Viktig seier

Landslagssjef Fabio Capello testet ut en rekke spillere i kampen, men det er uklart hvor mye han fikk ut av en kamp der England dominerte mot T & T, et lag som er rangert som nummer 88 i verden.

- Nå ser vi fram til å begynne med VM-kvaliken, sa Beckham.

- Jeg synes vi spilte en god kamp og alle spillerne viste gode holdninger. Det var viktig å holde seg konsentrert. Alle kamper er viktig for meg. Det er viktig å vinne kamper, ikke bare se på vennskapskamper som trening. Det var ikke lett å spille her. Det var varmt og vanskelig værforhold, mente Fabio Capello.

VANT KOMFORTABELT: Gareth Barry gratuleres av David Beckham og Dean Ashton etter sitt 1-0-mål mot Trinidad & Tobago. Foto: AFP
VANT KOMFORTABELT: Gareth Barry gratuleres av David Beckham og Dean Ashton etter sitt 1-0-mål mot Trinidad & Tobago. Foto: AFP Vis mer

I løpet av et drøyt kvarter var spenningen borte. Liverpool-aktuelle Gareth Barry (Aston Villa) scoret sitt første landslagsmål etter 12 minutter. Barry scoret fra kort hold etter fint pasningsforarbeid fra Stewart Downing og Wayne Bridge.

Defoes første kom fire minutter senere da Pompey-angriperen tok vare på et gjennomspill fra Dean Ashton. 25.001 tilskuere fikk se at det sto 2-0 fordel England til pause.


Glad Defoe

Fire minutter inn i annen omgang la Defoe på til 3-0 fra kort hold etter at David Bentleys innlegg ble stusset videre av en forsvarsspiller som var presset av Peter Crouch.

- Jeg er veldig fornøyd med to mål og nøt hvert minutt, men det viktigste var at vi vant. For min egen del har det gått veldig bra siden overgangen til Portsmouth i vinter, sa Defoe til BBC.

Hjemmefansen i Port of Spain hadde lite å glede seg over, men det ble god stemning da Dwight Yorke gjorde landslagscomeback med et 15 minutter langt innhopp. Den tidligere Manchester United-spissen fikk dermed sin 60. landskamp for Trinidad og Tobago.

(NTB)