Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beckham var aldri i tvil

På flyet til Asia satt David og Victoria Beckham i går i den sjuende himmel - klare for Spania og Real Madrid. Men drakt nummer sju kan Beckham glemme. Den nekter Raul å gi slipp på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva skal Beckham gjøre med tatoveringen sin nå? På hans høyre underarm står det for alltid VII - tallet sju i romertall.

Så glad har han vært i drakta si.

For England og Manchester United har 7-tallet på ryggen vært Beckhams aleine, men på Real Madrid spiller Raul med denne drakta. Og det tenker han fortsette med. Allerede i går - et par timer etter at overgangen ble offentliggjort - uttalte Raul at han aldri ville gi slipp på drakta.

Dette handler slett ikke bare om følelser og overtro. Dette er big business. Raul har viktige sponsoravtaler knyttet opp mot 7-tallet. Kinkig for Beckham, som også har sponsoravtaler knyttet opp mot drakt nummer sju. Trolig ender han opp med drakt nummer seks.

Og får tape over siste nummer av romertallet...

Takket Ferguson

Men slikt tenkte Beckham neppe mye på i går da han i fred og ro nøt champagnen sammen med kona Victoria på vei til PR-turneen i Asia. I England og Spania var det fullt oppstyr etter nyheten om overgangen til Real Madrid. Beckham skifter fra rødt til hvitt arbeidsantrekk de neste fire åra. Manchester United takket ja til 287 millioner kroner - rundt 50 millioner mindre enn budet fra Barcelona - fordi Beckham nektet plent å spille for andre klubber enn Real Madrid. Tross det mer og mer anstrengte forholdet til Alex Ferguson er det Fergie Beckham nevner først i den forhåndsskrevne uttalelsen han leverte før han satte seg på flyet.

- Jeg vil offentlig takke Alex Ferguson for at han har gjort meg til den spilleren jeg er i dag.

Dyrebare minner

Beckham takker også arbeidsgiveren sin de siste 14 åra. Han kom til Manchester United på 14-årsdagen.

- Jeg vil for alltid ha dyrebare minner om tida mi i Manchester United, på Old Trafford og fra spillerne som jeg ser på som familien min.

- Og de fantastiske supporterne som har gitt meg så mye støtte opp gjennom åra, og fortsetter å gjøre det.

Beckham forklarer overgangen til Real Madrid slik:

- Jeg ser på dette som en stor mulighet for meg på dette tidspunktet i karrieren min, og en unik og spennende erfaring for familien min. Jeg vet at jeg for alltid ville angret seinere i livet om jeg hadde avslått muligheten til å spille for en annen stor klubb som Real Madrid, som også har verdensklassespillere.

For Beckham var det også viktig å få spille Champions League allerede kommende sesong.

- Jeg vil takke andre klubber som var interessert i meg, inkludert Barcelona, og jeg ønsker dem all lykke i framtida. Men jeg ville virkelig spille i Champions League.

Landslagskaptein Beckham avsluttet med å hylle United-kaptein Roy Keane.

- Jeg ønsker Manchester United all lykke, og ledet av en så inspirerende kaptein som Roy Keane, er jeg sikker på at de vil fortsette å gå fra suksess til suksess.

Ferguson forsonende

Alex Ferguson brøt også tausheten fra ferieeksilet i Sør-Frankrike. Og sjefen var like forsonende som spilleren.

- Jeg har kjent David siden han var elleve år, og det har vært en glede å se ham vokse og utvikle seg til den spilleren han har blitt.

- David har vært en viktig brikke i alle suksessene Manchester United har hatt det siste tiåret. Jeg ønsker ham og familien hans lykke til i framtida, og takker for det han har gjort for oss.

Beckham skal presenteres på Santiago Bernabeu 2. juli. Dagen før skal han gjennom den obligatoriske medisinske testen.

I Barcelona sitter den nyvalgte presidenten Joan Laporta med lang geip - funderende på hvordan han skal forklare valgløftet han sviktet bare to dager etter seieren.

- Medlemmene våre bør ikke bekymre seg. Vi har andre spillere på blokka, sier han.

PÅ FLYTTEFOT: David Beckham og kona Victoria dro til Asia på PR-turné i går med vissheten om at de flytter til Madrid i juli. Beckham skal spille de fire neste sesongene for det spanske superlaget.