- Beckham var ikke et problem før han ble gift

Sier Alex Ferguson.

(Dagbladet.no): I går holdt Manchester United-sjef Alex Ferguson foredrag for en fullsatt teatersal i Glasgow.

Den skotske manageren fikk også spørsmål, og svarte blant annet på om David Beckham var vanskelig å ha med å gjøre i United-tida.

- Han var aldri et problem før han ble gift. Han pleide å jobbe med akademitrenerne på kveldstid, han var en fantastisk ung gutt, fortalte Ferguson ifølge Press Association.

Men så ble Beckham kjent med Spice Girls-stjerna Victoria Adams - nå Beckham - og etter at de giftet seg i 1999, endret livet seg for fotballspilleren. Ikke nødvendigvis til det bedre, mener Ferguson.

- Fotballen en liten del

- Å gifte seg inn i underholdningsverdenen var en vanskelig ting. Fra det øyeblikket ble livet hans aldri det samme. Han er en så stor kjendis at fotballen bare blir en liten del. Den store delen er kjendisstatusen hans.

Forholdet mellom manageren og stjernespilleren surnet som kjent etterhvert, og endte med at Beckham ble solgt til Real Madrid.

Ferguson og David Beckham har lagt stridighetene bak seg, men manageren tror hans gamle elev har gapt over for mye når han nå forsøker seg som fotballmisjonær i USA.

VANSKELIG: Alex Ferguson mener det var vanskelig for David Beckham å gifte seg inn i showbusiness. Foto: Scanpix
VANSKELIG: Alex Ferguson mener det var vanskelig for David Beckham å gifte seg inn i showbusiness. Foto: Scanpix Vis mer

- Tidligere var det Pele, Cruyff, Beckenbauer. Det er vanskelig for David der - jeg vet ikke hvilken påvirkningskraft han kan ha. David Beckham alene kan ikke forandre hele landet, mener Ferguson.

For store avstander

Han tror noe av grunnen til at fotballen ikke har slått ann på samme måte i USA er de store avstandene.

- I europeisk fotball, og spesielt i britisk fotball, er det lett å reise. Hvis du er i Boston og må reise til Los Angeles er det en seks timers flytur. Supporterne reiser ikke, så du får ikke rivaliseringen mellom fansen.

Ferguson tror også fotballen i USA lider under at de største talentene gjerne reiser til europeiske klubber i ung alder.

VAR FANTASTISK: Alex Ferguson skryter av Beckham som ung gutt. Dette bildet er riktignok tatt tre år etter at Beckham giftet seg.