Beckham varsler Gazza-tårer

Hvis England vinner VM.

(Dagbladet.no:) Fotball-England ble rørt av Paul Gascoignes tårer under Italia-VM i 1990. Han pådro seg gult kort i semifinalen, og ville dermed mistet en eventuell finale.

Den ble det ikke noe av, og han mistet i stedet bronsefinalen mot Italia.

Nå forteller England-kaptein at han kommer til å gråte som Gazza, dersom engelskmennene vinner VM i Tyskland.

- Jeg er et følelsesmenneske, og kommer helt sikkert til å gråte. Fotball og VM har fått mange kapteiner til å gråte, det er alltid sterkt følelsesmessig å vinne en tittel, sier Beckham ifølge nyhetsbyrået PA.

Vil score for sønnen

Midtbanespilleren forteller at han har fått beskjed av eldstesønnen Brooklyn om å gjøre det bra i VM.

- Han ber meg alltid score et mål for ham, og han vil at jeg skal dra drakta over hodet når jeg scorer. Da hadde han blitt stolt, men jeg kan ikke risikere et gult kort, sier Becks.

England er favoritter i pulja, hvor de møter Sverige, Paraguay og Trinidad og Tobago. Hvis England og Brasil vinner sine respektive grupper, kan de to gigantene møtes i semifinalen.

TROR PÅ ENGELSK VM-SUKSESS: David Beckham forteller at de har respekt for Brasil, men at de ikke frykter noen. Foto: AP
TROR PÅ ENGELSK VM-SUKSESS: David Beckham forteller at de har respekt for Brasil, men at de ikke frykter noen. Foto: AP Vis mer

- Alle har lyst til å møte de beste i verden, og det er Brasil. Det hadde vært fantastisk å spille mot dem igjen, sier Beckham ifølge Sky Sports.

Frykter ingen

For fire år siden ble England slått ut av nettopp Brasil, og Real Madrid-spilleren tror det blir tøft denne gangen også.

- Brasil er like gode, kanskje bedre, enn da vi sist møtte dem. De har spillere som kan avgjøre en kamp i løpet av sekunder, men det har vi også.

I forrige VM opplevde han en personlig revansje mot Argentina. I 1998 ble han utvist mot søramerikanerne, og han ble utpekt som den store syndebukken. Da smakte det ekstra godt å score vinnermålet mot Argentina i 2002.

Nå håper han på en revansje mot Brasil, og VM-triumf.

- Du kan se det i øynene på spillerne våre at de tror på dette laget. Denne selvtilliten er ikke noe vi snakker om, men jeg kan se det på spillerne våre. Vi tenker at vi kan slå alle, uansett hvem vi møter.

HILSEN TIL BARNA: Alle tre ungene til David Beckham har fått navnet sitt på fotballstøvlene.
VIL LØFTE POKALEN: David Beckham advarer mot sterke scener hvis han leder England til VM-gull.