Beckham vil hjem - Carew drømmer om Los Angeles

Noen fotballspillere har store hjerter og gjør alt for å forlenge karrieren. Andre bare koser seg og har det deilig.

FORLENGER KARRIEREN: David Beckham sliter som ei bikkje hos Tottenham selv om han ikke får spille. Fordi han ønsker comeback i Premier League til høsten. Foto: SCANPIX
FORLENGER KARRIEREN: David Beckham sliter som ei bikkje hos Tottenham selv om han ikke får spille. Fordi han ønsker comeback i Premier League til høsten. Foto: SCANPIXVis mer

Oslo - mandag 17. januar

NOEN FOTBALLSPILLERE ER så tvers igjennom glad i fotball og fotballens miljø at de presser seg selv til det ytterste og nekter å senke ambisjonsnivået. Ryan Giggs (37) og Paul Scholes (36)— ut fra filosofien er jeg god nok er jeg ung nok - er i så måte eksempler til etterfølgelse. Og nå er plutselig David Beckham (35) der også — den tidligere England-kapteinen som dro til Mikke Mus-ligaen MSL og LA Galaxy for å trappe ned i et miljø der kona kunne leve ut sine greier og gå med korte skjørt 365 uten å fryse på beina.

Ambisjonene om å returnere til Premier League 36 år gammel - Becks fyller år 2. mai — forteller at han har gjort mye mer enn å henge med kjendiser siden han signerte for LA-klubben for tre og et halvt år siden.

I BIRMINGHAM SITTER John Carew (31) med en Villa-kontrakt som gjør ham til Bosman-spiller i det neste overgangsvinduet. Det betyr at han er i posisjon til å snakke med de klubbene han vil. Han kan også bli solgt i løpet av de neste 14 dagene om Aston Villa får en deal både klubben og spilleren kan leve med. For at John skal bort fra Villa Park kan det herske liten tvil om.

Spørsmålet er derfor hvor.

DEN OFFENTLIGE SKITTENTØYVASKEN Norges landslagsspiss tok med Gerard Houllier i fjor høst gjør at Aston Villa ikke er framtida for John Carew. Det er helt i tråd med guttens planer og ønsker. Han sliter med Houllier samtidig som han har en lønnsom Bosman-mulighet å kapitalisere på.

For selv om fotball er viktig for John Carew så er det viktig at butikken går rundt også.

Uten alt for mye mas.

JOHN CAREW HAR selv innrømmet at om han hadde hatt Ole Gunnar Solskjærs innstilling, motivasjon og vilje til forsakelse og trening ville han vært en av verdens beste spisser. Det tror jeg på. Det er jo, slik John sa det i VG for noen år siden - "grenser for hvor proff jeg gidder å være". For John Carew gjør ikke mer enn det han må — det er liksom stilen hans det.

Ser du på hva han har gjort og tjent så trenger han det ikke heller.

NORGES BESTE SPISS har ikke et fotballhjerte som Giggs, Scholes eller Beckham. Fotball er livet, ja, men livet kan man leve mange steder. Og derfor har han fortalt meg at den neste kontrakten han skriver høyst sansynlig ikke blir med noen engelsk klubb.

- Etter Villa tror jeg ikke det blir mer Premier League på meg, fortalte John.

- Neste gang jeg skal flytte på meg så vil jeg til en ikke-prestisje-liga.

ENGLAND, TYSKLAND, SPANIA eller Italia er derfor utelukket. Ifølge John er han ferdig med det. 31 år gammel kan han tenke seg å begynne å nyte livet for alvor.  Og derfor utelukker han ikke et comeback i Tyrkia for den sakens skyld.

- Jeg hadde det veldig fint i Istanbul, sa John da vi var på Kypros i september.

Men USA er den store drømmen.

FORELØPIG ER CAREW for alt for dyr for Major Soccer League (MSL). Og for liten. Han har ikke navnet som får klubber til å gi ham brorpartren av det fastlåste lønnsbudsjettet MSL-klubbene reguleres under. Han har heller ikke navnet som får sponsorer til å snekre sammen en deal maken til den Red Bulls ga Thierry Henry.

Men John Carew i Los Angeles er som hånd i handske — det er derfor han elsker å dra dit på ferie.

-Klart jeg har lyst til å spille der, sier John.

Los Angeles is his kind of town.

ET ELLER ANNET land rundt den arabiske gulfen, som et siste stoppested før han eventuelt har noe igjen til å runde av i Vålerenga, er også i Carews tanker. For det første er det ikke veldig krevende å spille der. For det andre er omgivelsene skreddersydde for en ung mann med Johns livsstil. Og sper du på med at det er meget godt betalt har du tre gode Carew-grunner til å legge inn et stopp der også.

For han er jo ikke dum selv om han valgte bort muligheten han hadde til å bli en av verdens beste spisser.

Han er John Carew.

Høflig, imøtekommende og blid.

En sann livsnyter.

PS! (Fortsatt for faste lesere): En liten tilstramning i toppen av Premier League etter Manchester Uniteds heldige 0-0 mot Tottenham. Et poengtap eller to til og vår redaksjon kan fort bli et åsted for aktiv fredsmekling og krisepsykiatri. To be continued ...........

MYK OG FIN: John Carew liker det søte liv i sol og med nyvaska fine biler. Tempoet og den avslappede holdningene i Los Angeles gjør at han kan tenke seg å spille fotball på den amerikanske vestkysten.   Foto:  Anders Grønneberg/Dagbladet
MYK OG FIN: John Carew liker det søte liv i sol og med nyvaska fine biler. Tempoet og den avslappede holdningene i Los Angeles gjør at han kan tenke seg å spille fotball på den amerikanske vestkysten. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet Vis mer