GLAZERNE ER IKKE BECKHAMS-SAK: David Beckham avviser at han støttet fansens kamp mot eierne i går, ved å ta i mot et skjerf med gult og grønt. Foto: AP/Matrin Rickett
GLAZERNE ER IKKE BECKHAMS-SAK: David Beckham avviser at han støttet fansens kamp mot eierne i går, ved å ta i mot et skjerf med gult og grønt. Foto: AP/Matrin RickettVis mer

Beckham visste ikke at han tok på seg protest-skjerf

Støtter bare laget.

||| (Dagbladet): Han er neppe blant verdens aller beste fotballspillere lenger, 34-årige David Beckham. Men han vet fortsatt hvordan han behandler fansen.

I går skapte han stående applaus fra Manchester United-fansen da han dro på seg et grønt og gult skjerf etter Uniteds 4-0-seier mot Milan på Old Trafford.

Grønt og gult til klubben er solgt
Fargene er United-fansens protest mot eierfamilien Glazer, grønt og gult var bekledningen til Uniteds forløperklubb Newton Heath.

Gesten fra Beckham ble naturligvis tolket som støtte til United-supportere som vil bli kvitt de amerikanerne eierne - med en gang. Glazer-klanen har påført klubben ei gjeld på rundt sju millarder kroner.

Den tidliger United-stjerne avviste i går kveld at han ved å ta på seg skjerfet protesterte mot Glazerne.

- Jeg er en Manchester United-fan. Da jeg så skjerfet dro jeg det rundt halsen. Det er de gamle fargene til United. Det var alt jeg visste, sier Beckham til nyhetsbyrået PA.

Ikke Beckhams sak
Beckham sier han har fått med seg protestene, men ikke koblingen til fargene.

HYLLET: Fansen er ikke lenger bitre for at David Beckham forlot klubben for Real Madrid i 2003. Foto: REUTERS/Darren Staples
HYLLET: Fansen er ikke lenger bitre for at David Beckham forlot klubben for Real Madrid i 2003. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Det er ikke min sak, for å være ærlig. Jeg er en United-fan og jeg støtter klubben. Det vil jeg alltid gjøre. Det har ingenting med hvordan klubben drives. Da får andre ta seg av. Jeg støtter laget. Jeg støtter alltid laget, sier Beckham.

Beckham kom inn som reserve etter 64 minutter i går, og fikk applaus fra tilhengerne han spilte for mellom 1992 og 2003. Så runget «Fergie, sign him up» og «There's only one Beckham» fra tribunen.

FIKK SKJERF: David Beckham sier han tok på seg skjerfet fordi det er Newton Heaths farger. Foto: AP/Jon Super
FIKK SKJERF: David Beckham sier han tok på seg skjerfet fordi det er Newton Heaths farger. Foto: AP/Jon Super Vis mer

Skjerfet han ble knipset med seinere fikk han av en supporter da han var på vei inn i spillertunnelen. At fansen ikke liker Glazerne innrømmer Beckham kjennskap til.

- Det hører du selvsagt om hver eneste uke. Men det er alltid protester. La oss håpe det blir ordnet opp i, sier spilleren som er utleid til Milan fra LA Galaxy.

Fortjente hyllesten
Becks omtalte Wayne Rooney som «kanskje verdens beste spiller» i går. Selv fikk han varme ord fra United-sjef Alex Ferguson, som ikke ble overrasket over hyllesten hans eks-spiller fikk fra fansen.

- Vi regnet med det, og han fortjente det. De fleste av våre gamle spillere får den type mottakelse. Paul Ince havnet dessverre i Liverpool, så de kastet ikke akkurat blomster etter han da han kom tilbake. Men vanligvis blir spillere med store karrierer i klubben satt pris på, sier Ferguson.

Før kampen i går var det snakk om at 10 000 supportere ville la setene sine stå tomme de ti første minuttene i går, i protest mot Glazer-eierskapet.

KLAR MELDING: Glazer-kampenjen med Newton Heath-fargene går under slagordet 'green and gold until the club is sold'. Foto: AFP/PAUL ELLIS
KLAR MELDING: Glazer-kampenjen med Newton Heath-fargene går under slagordet 'green and gold until the club is sold'. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Det skjedde aldri, på tross av at Avram Glazer - sønn av Malcolm - satt på Old Trafford-tribunen.

TIL SALGS: Utenfor Old Trafford ble det solgt uoffisielle gul-grønne effekter. Foto: AFP/PAUL ELLIS
TIL SALGS: Utenfor Old Trafford ble det solgt uoffisielle gul-grønne effekter. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer
I MESSI-KLASSE: Beckham var raus med rosen til Wayne Rooney i går, han mener United-spissen er i klasse med Leonel Messi og Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi
I MESSI-KLASSE: Beckham var raus med rosen til Wayne Rooney i går, han mener United-spissen er i klasse med Leonel Messi og Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi Vis mer