Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beckham viste hvorfor mange mener OL-uttaket er en skam

Herjet og leverte to kunstmål i natt.

KANDIDAT TIL ÅRETS MÅL?: Fra 30 meter så David Beckham at keeperen sto litt ute fra linja, og løftet ballen over ham og i lengste kryss. Like etter scoret han på et klassisk frispark. Foto: Jonathan Ferrey/Getty Images/AFP
KANDIDAT TIL ÅRETS MÅL?: Fra 30 meter så David Beckham at keeperen sto litt ute fra linja, og løftet ballen over ham og i lengste kryss. Like etter scoret han på et klassisk frispark. Foto: Jonathan Ferrey/Getty Images/AFP Vis mer

(Dagbladet): Det var en kontroversiell avgjørelse da Stuart Pearce vraket David Beckham fra Storbritannias OL-lag.

Pearce valgte i stedet å fylle opp seniorkvota med Ryan Giggs, Craig Bellamy og Micah Richards, en avgjørelse Beckham selv har innrømmet var tung å svelge.

37-åringen spilte en nøkkelrolle da London ble tildelt lekene i utgangspunktet, og var også med i reisefølget som eskorterte den olympiske ilden fra gresk til britisk jord. Men det ville definitivt ikke vært en gest av veldedighet om Beckham hadde blitt tatt ut i troppen - noe han viste igjen i natt.

Med to scoringer fra øverste hylle snudde han 0-1 til 2-1 for LA Galaxy borte mot Portland Timbers, fra det 19. til det 24. minutt.

Den første scoringen var trolig den aller beste: Beckham fikk ballen på rundt 30 meter, brukte én touch på å legge den til rette før han med innsida av foten løftet ballen over keeper og i nettet med stor kraft.

Keeperen var for øvrig Troy Perkins - som sto i mål for Vålerenga mellom 2008 og 2010.

Beckham strakk ut armene foran øynene på hjemmefansen og fikk en langfinger eller 100 i retur. Da lagkameratene kom bort for å gratulere hadde sto han der med et slags «pytt pytt, det var da så lite»-uttrykk i ansiktet.

Fem minutter senere fikk LA Galaxy frispark et stykke ut mot hjørnet av 16-meteren. Beckham tok skrått tilløp, og gjorde slik vi har sett ham gjøre så mange ganger før: Han skrudde ballen over muren og inn i korthjørnet. Keeper må ha visst hvor skuddet ville komme, men
var ikke i nærheten av å rekke fram.

Før pause rakk Robbie Keane og Landon Donovan å score hvert sitt mål for gjestene fra Los Angelses, før Portland Timbers reduserte til 2-4.

Kampen endte med 5-3-seier for LA Galaxy.

Mange har reagert skarpt på at Stuart Pearce vraket Beckham fra troppen sin, både idrettspersonligheter, musikere og andre kjendiser.

- Forferdelig, meldte spisslegenden Gary Lineker.

- Skammelig! Han er totalt hjelpeløs, mente Robbie Savage.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media