Beckham vrakes til skjebnekampen

Sammen med Robinson.

(Dagbladet.no): Peter Crouch la ikke skjul på at han ønsket David Beckham på Englands høyrekant mot Kroatia i kveld. Uten å få gehør hos landslagssjef Steve McClaren.

Samtlige engelske aviser melder i dag at Beckham vrakes til fordel for raske Shaun Wright-Phillips, mens Scott Carson avløser tabbeforfulgte Paul Robinson mellom stengene.

Det skal være usikkerheten rundt Beckhams fysiske form som gjør at mannen med 98 landskamper for England må sitte på benken fra start for første gang siden 1998.

Selv om 32-åringen la den målgivende pasningen til Peter Crouch mot Østerrike sist fredag, orket han bare 62 minutter.

- En av grunnene til at vi spilte den kampen, var for å se an formen til spillerne. David holdt litt over en time. Du kunne se at han trengte den kampen, men de siste to dagene har han vært strålende på trening, sier McClaren ifølge The Guardian.

Ikke redd for lite rutine

Det samme kan ikke sies om Paul Robinson. Spurs-keeper skal ha vært så vaklende på trening at det skremte så vel McClaren som spillerne, og på spillermøtet 19.30 i går kveld norsk tid fikk Robinson den endelige beskjeden om at han er vraket. Før kveldens kamp har Robinson som den eneste engelskmannen spilt samtlige minutter av EM-kvaliken.

Urutinerte Scott Carson får dermed sin ilddåp, men gruer seg ikke.

VRAKES: David Beckham har ikke startet på benken for England siden 1998. I den uhyre viktige kampen mot Kroatia i kveld, der England trenger poeng for å kvalifisere seg til EM, velger Steve McClaren Shaun Wright-Phillips. Foto: AP
VRAKES: David Beckham har ikke startet på benken for England siden 1998. I den uhyre viktige kampen mot Kroatia i kveld, der England trenger poeng for å kvalifisere seg til EM, velger Steve McClaren Shaun Wright-Phillips. Foto: AP Vis mer

- Blir jeg valgt er jeg trygg på at jeg fikser det. Jeg har spilt store kamper før. Så langt har jeg spilt én kamp og holdt nullen - så det er en god statistikk, sier Villa-keeperen ifølge The Sun.

McClaren får nesten garantert sparken om England mislykkes i kveld. Likevel har han ingen betenkeligheter med å ofre rutine til fordel for ungdommelig pågangsmot.

- Det finnes alltid en risisko, sier han.

- det er en stor kamp, og vi trenger spillere for de store kampene. Men det betyr ikke noe hvor gammel du er. Du kan være en spiller for de store anledningene enten du er 18 eller 33, sier han.

Beckham vrakes til skjebnekampen
<B>FIKK IKKE ØNSKET SITT:</B> Peter Crouch ønsket seg Beckham på høyrekanten. Det fikk han ikke.
<B>FÅR SJANSEN:</B> Urutinerte Scott Carson avløser Paul Robinson.