Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beckham vraket for Solskjærs skyld

For første gang forteller Manchester United-manager Alex Ferguson hva som skjedde da David Beckham ble satt ut av laget i ligakampen mot Leeds sist sesong.

David Beckham møtte ikke opp på United-trening før kampen mot Leeds på grunn av at sønnen Brooklyn var syk. Fotball-stjernen var hjemme og passet sønnen, mens mamma Victoria var ute på byen i London. Dette fikk United-sjefen til å rase.

- Det var ingen mulighet for at jeg kunne ta ut Beckham på laget som skulle møte Leeds. Det var krystallklart før David gjorde problemene mellom oss større da vi møttes på lørdag. Han fikk meg til å rase, noe jeg ikke har gjort på flere år, skriver Sir Alex ifølge PA i en oppdatert versjon av biografien «Managing My Life».

- Først nektet han simpelt for at han hadde noe å svare for - og det fikk meg til å eksplodere.

Tenkte på Solskjær

Den mektige United-sjefen sa tidligere at Beckham-episoden ikke skulle bli offentlig kjent. Nå har han tydeligvis forandret mening. Sir Alex var redd for signaleffekten ved å «godta» Beckhams treningsfravær:

- Jeg måtte tenke på at David ikke var rettferdig mot sin lagkamerater. Nicky Butt, Phil Neville og Ole Gunnar Solskjær kan ikke regne med å være faste spillere på førstelaget, men de er mønsterproffer som aldri mister en trening. Jeg måtte forestille meg hvordan de ville følt det dersom David fikk justere treningsskjemaet slik det passet.

Besøkte van Nistelrooy

Sir Alex avslører også at han reiste på besøk til den nederlandske spissen Ruud van Nistelrooy etter at han skadet seg på trening med PSV Eindhoven og gikk glipp av en 240-millioners overgang til United:

- Jeg prøvde å oppmuntre han ved å fortelle om hvordan spillere som Roy Keane og Lothar Matthaus kom tilbake etter lignende skader.

- Denne lille episoden imponerte Ruud og jeg håper det ga han nye krefter som han vil trenge for å komme videre i karrieren. Jeg ønsker han alt godt - av hele mitt hjerte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media