Beckham vraket til OL på hjemmebane

- Jeg er veldig skuffet.

BLIR HJEMMESITTER: David Beckham får ikke mulighet til å ta del i OL i hjembyen London som en del av det sammensatte britiske laget. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB scanpix
BLIR HJEMMESITTER: David Beckham får ikke mulighet til å ta del i OL i hjembyen London som en del av det sammensatte britiske laget. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Fotballikonet David Beckham har sett og opplevd det meste siden han slo igjennom for Manchester United på midten av 90-tallet, men noen OL-deltakelse har han ikke på sin rikholdige CV.

Derfor har 37-åringen ivret etter å bli en del av et historisk lag sammensatt av spillere fra England, Skottland, Wales og Nord-Irland som skal representere Storbritannia på fotballbanen under OL i London.

Lagleder Stuart Pearce hadde mulighet til å ta med seg tre spillere født før 1. januar 1989 i sin 18-mannstropp. Nå er det klart at Beckham ikke blir én av disse. Pearce har nemlig valgt å fylle «seniorkvota» med Ryan Giggs, Craig Bellamy og Micah Richards.

LA Galaxy-spilleren, som er født og oppvokst i bydelen Leytonstone, bare noen kilometer fra olympiaparken på Londons østkant, er nedslått over nyhetene fra hjemlandet.

- Alle vet hvor mye det alltid har betydd for meg å spille for landet mitt. Derfor ville jeg vært beæret dersom jeg fikk være en del av dette unike britiske laget. Selvfølgelig er jeg veldig skuffet. Samtidig vil ikke laget ha noen større supporter enn meg. Som alle andre, håper jeg de klarer å vinne gull, sier Beckham, ifølge BBC.

Den tidligere engelske landslagskapteinen var sentral i Londons kampanje for å sikre seg sommer-OL, og har også en abassadørrolle for lekene. Han var med i reisefølget som eskorterte den olympiske ilden fra gresk til britisk jord, og var også en del av den britiske delegasjonen som overtok stafettpinnen fra Kina under avslutningsseremonien i Beijing for fire år siden.

Team Great Britain har havnet i gruppe A i OL-turneringen sammen med Senegal, Uruguay og De forente arabiske emirater. De åpner mot Senegal på Old Trafford 26. juli, fortsetter mot De forente arabiske emirater på Wembley 29. juli og avslutter mot Uruguay på Millennium Stadium i Cardiff 1. august.