Beckhams 96 sekunder

MANCHESTER (Dagbladet): City-fansen kastet pundmynter på Beckham, skjelte ut Posh-kona hans, kalte ham en rød soper og spyttet på United-bussen. Det hjalp ingenting. Beckham lot ballen snakke fortrolig med nettet. Fra 25 meter etter 96 sekunder.

Om den blå fansen:

- Vi visste at City-fansen ville ta igjen etter mange års frustrasjoner. Vi var godt forberedt på at de ville være fiendtlig innstilt overfor oss, men jeg mener vi klarte å dempe dem ned. Vi skulle gjerne ha spilt bedre, men det var meget tilfredsstillende å score i dette lokaloppgjøret, sa David Beckham etter kampen.

Han ble da også kåret til kampens beste spiller, og fikk med seg en magnumchampagne hjem. Vinnermålet var Beckhams sjuende denne sesongen.

Det kom før folk hadde klart å få satt tidlig-pub-rumpa på setet. Kaptein Alf Inge Håland begikk en felling, Nicky Weaver ba om to mann i mur, deriblant kapteinen. Resten er derbyhistorie.

Pund i lomma

Om pundmyntene:

- Det haglet tett en stund, en fikk jeg i hodet. Men, det var ingen fare. Jeg plukket dem opp og puttet dem i lomma, sier Beckham med et smil. Et smil som City-fansen ikke orker å se mer.

Om spytting og koneutskjelling:

- Det er jeg vant til, men det var ikke så ille som det er andre steder. Du må regne med et trøkk i et derby, det er sånne kamper vi elsker å spille. Både City og United har ventet i fire år på dette, stemningen på Main Road var da også helt fantastisk, sa David Beckham på et United-lag som hadde kontroll- uten å overbevise.

Verst på United var Dwight Yorke, en sløsekopp. Uten rytme verken i steget, smilet eller skuddfoten. Bra for en småskadet Solskjær. Som visstnok er meldt ankelfrisk før ukas Champions League, det samme skal Johnsen også være.

Alfs tunge lørdag

Men. City hadde kanskje fortjent ett poeng hvis du ikke ser fotball med Drillos fagbriller. For. Atmosfæren på Main Road var terningkast seks, og det haglet med sjanser. Temposvakt, javel. Men smågutta hadde malt ansiktene i blått og hvitt, med nummer 15 i panna: Håland. Ute på bana kjempet de 11 City-heltene som Norge etter krigen, med skippertak & hiv og hoi.

Anført av kaptein Håland, meget løpssterk. Noe for Semb.

Alfs kjeller

Nordmannen var involvert i det aller meste.

Alf var mannen bak frisparket som Beckham skrudde inn, Alfi løp og løp og kom til to store sjanser. Den aller største så alle fra bydelen Moss Side bak franskmannen Fabien Barthez. Dessverre for Alf og City, franskmannen fikk en labb på ballen.

Alf ordnet også et nestenslagsmål da han dundret ballen i ryggen på en liggende Phil Neville. I tillegg en heading som ble feid vekk - en meter fra streken - av unge Wes Brown.

Det eneste Alfi ikke var involvert i, det var å snakke med norsk presse etter kampen. Vi sto ute i regnet og så helter fra tippekampdagene rusle ut fra stadion sammen med direktører, permanente damer, reserver og noen på Gin & Tonic. Men, Alf kom ikke ut. Han svarte ei heller på telefonen. Han gikk nok rett ned i kjelleren og ble der. For å ta seg en pint med gruble.

<B>TRANEDANS:</B> David Beckham gjorde det han pleier, scoret fra 25 meter.