Beckhams deilige revansj

Ingen har fått mer pepper. I går svarte superstjerna.

(Dagbladet.no): Det engelske fotballandslaget hadde to badekamper på programmet denne uka. Først Nord-Irland på lørdag, den endte med 4-0 og deilig jubel.

Så var det Aserbadjan.

Lukt på det: England - Aserbadjan.

Et Aserbadjan som kom fra et 8-0-tap mot Polen på bortebane. Et Aserbadjan som sendte utpå et juniorlag fordi Carlos Ablerto, Brasils VM-vinner fra 1970 som nå tar hånd om lilleputten, skjønte at det var game over.

Stjernene avgjorde

Men Sven-Göran Eriksson forsøkte å dempe forventningene.

- Jeg er fornøyd med 1-0, sa svensken før kampen.

Til stor irritasjon fra engelske medier.

INNBITT GLEDE: David Beckham viste hvem som skal være kaptein for England. Foto: Reuters
INNBITT GLEDE: David Beckham viste hvem som skal være kaptein for England. Foto: Reuters Vis mer

Men det så lenge ut til å gå dårligere enn 1-0. Til pause holdt Aserbadjan fotballoppfinneren England til 0-0 på St. Jame\'s Park.

Så våknet stjernene.

 • 50 min: Wayne Rooney drar av to mann og setter fart. Innlegget lander på høyreslegga til Steven Gerrard. Skuddet i nettet.
 • 62 min: David Beckham får ballen i feltet, demper den på brystet og knaller den i mål.


  Akkurat da gikk nok noen tanker gjennom hodet til verdens mest omtalte fotballspiller.

  Tidligere denne uka mottok Beckham totalslakt fra George Best. Og når Best kritiserer Beckham er det ikke som noen andre gjør det.


  Stående applaus
  Ideen George Best var det Beckham skulle leve opp til da han som ung gutt tok over trøye nummer sju etter franskmannen Eric Cantona. For Best er den originale nummer sju i United. Beckham måtte bare leve opp.

  - Han bør si fra seg kapteinsbindet, slik at Sven-Göran Eriksson kan bruke Kieron Dyer på høyrekanten, var de giftige ordene fra Best.

  Fordi Eriksson selv ikke kan sparke ut mannen han har satset på som kaptein i hele sin periode som engelsk landslagssjef.

  Beckham svarte i dag på den måten fotballspillere skal svare: Med storspill og mål. Og å gå foran på en tung dag. Belønningen kom i form av stående applaus fra Englands beste fotballpublikum i Nord-England.

  - Det er ikke vanskelig å takle kritikk, sier Beckham til BBC1.

  - Fordi man velger hva man selv hører på. Og så fortsetter man å leve livet og spiller fotball og nyter det.


  - Spill med et smil
  Ingen trenger nemlig å høre at man har gjort en dårlig kamp.

  - Jeg vet utmerket godt når jeg ikke spiller bra. Men det handler egentlig ikke om hvem som spiller bra og hvem som spiller dårlig. Det handler om å få et lag til å spille bra sammen - noe vi gjorde i dag, sier Beckham med klar brodd til kritkerne.

  Før han innrømmer at kveldens suksess smakte:

  - Det var tilfredsstillende å gjøre en så god kamp etter all slakten jeg fikk etter kampen mot Nord-Irland. Man må bare ta det onde med det gode og spille med et smil om munnen, stråler stjerna.

ØYEBLIKKET: David Beckham scorer seg inn i de engelske hjertene. Igjen.