David Beckham:

Beckhams fotballdrøm møter motstand

David Beckham lover MLS-fotball til Miami «uansett hva», men stadionplanene har møtt motstand. Nå kan det bli folkeavstemning.

STORE PLANER: David Beckham varslet i januar at han skal starte opp et MLS-lag. Foto: Wilfredo Lee / AP Photo / NTB Scanpix
STORE PLANER: David Beckham varslet i januar at han skal starte opp et MLS-lag. Foto: Wilfredo Lee / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I januar ble det klart at Beckham skal starte opp et Miami-lag i den amerikanske toppligaen i fotball, Major League Soccer (MLS). Laget, som ikke har blitt navngitt enda, er ventet å gå inn i divisjonen fra 2020.

Klubben ønsker å bygge et stadion som vil huse 25.000 tilskuere. Stadionområdet skal etter planen også inneholde deriblant et hotell, grøntområde, kontorer, restauranter og 23 treningsbaner for barn og unge.

Stadionområdet er planlagt på området til Melreese Country Club, som er en offentlig eid golfanlegg.

Planene ble nylig presentert for en kommisjon fra Miami. Kommisjonen vurderer om de skal spørre byens innbyggere om Miami skal endre reglene deres for anbudskonkurranser for privat bruk av offentlig eiendom. Torsdag var det en offentlig høring om planene.

En folkeavstemning om spørsmålet kan bli avholdt i november. Kun hvis forslaget går gjennom, vil Miami forhandle med Beckham & Co om plandetaljene.

- Det har vært veldig lenge siden jeg gikk inn i rom, og ingen smilte til meg. Det er ikke hyggelig, sa Beckham om møtet med kommisjonen.

Melreese Country Club huser ungdomsgolfprogrammet First Tee Miami, som har vist sterk misnøye med Beckhams planer. Programmet tilbyr tjenester til mer enn 2500 barn og voksne hvert år.

- Vi er et samfunnssenter, ikke bare et golfkurs. Hvis det blir bygd et stadion på området, vil disse barna ikke ha et sted å gå til etter skolen, og vi vet hva som skjer når disse barna ikke har et sted å gå til, sier John Moscoso til AFP.

Beckham har forståelse for programmets bekymringer, men viser til at planene hans inneholder en park og en rekke treningsbaner for barn og ungdom.

- Jeg vokste opp i en arbeiderfamilie i Øst-London. Jeg fikk muligheten til å spille spillet jeg elsker. Vi prøver å overbevise dere om at det er mulighet her, svarte den tidligere Manchester United- og Real Madrid-stjernen.

Det er estimert at Beckhams stadionprosjekt vil generere 11,000 arbeidsplasser over ni år, samt sikre Miami rundt 360 millioner kroner i skatteinntekter. Prosjektet skal realiseres med drøyt åtte milliarder kroner i private midler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer