Beckhams tapte ære

Chris Waddle og Stuart Pearce misset i 90-VM, Gareth Southgate i 96-EM og David Batty i 98-VM. I går kveld var det David Beckham og Darius Vassells tur til å skyte England ut av et sluttspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LISBOA (Dagbladet): Bildet av de to - der Beckham står og trøster en gråtende Vassell i midtsirkelen - er det siste bildet på Englands trøstesløse straffespark-historie. Det vil plage England helt til Tyskland-VM 2006. For mulighetene lå der i dette mesterskapet - engelskmennene var overbevist om at de hadde et lag som kunne vinne.

Og så sviktet David Beckham.

Mens portugiserne nekter å gå hjem fra Estadio da Luz og jeg bokstavelig talt har store problemer med å høre det som skrives, er det én ting som er brennsikkert. Når David Beckham møter verden tar han hele nedturen på sine skuldrer. For Beckham er kaptein, Beckham er lederen og David Beckham er vant til juling.

Fra media.

Tredje miss på rad

Verre var det nok å møte familien i natt. Spesielt eldstesønnen Brooklyn gråt så snørr og tårer rant da pappa misset det tredje straffesparket på rad for England. Men unger bygges opp igjen fort - det blir verre med Beckhams ære.

Som forsvant med det håpløse straffesparket høyt over mål.

Portugal-trener Big Phil Scolaris ære er det derimot ingen fare med. Han byttet like godt ut Figo - igjen - med Helder Postiga da Portugal stanget som verst kvarteret før slutt i ordinær tid og fikk 1- 1 åtte minutter før slutt. Og av neste innbytter, Rui Costa, fikk han det brått fotballgale Portugal trodde var seiersmålet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.