- Bedre å begynne i januar, men jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg

Van Gaals første pressekonferanse i United.

- STOLT: Manchester Uniteds nye manager Louis van Gaal (t.v.) ble geleidet inn på sin første pressekonferanse av klubblegenden Bobby Charlton. - Dette var mine førte steg som United-manager, og jeg er stolt av å ta dem sammen med sir Bobby, sier nederlenderen. Foto: Jon Super, AP / NTB Scanpix
- STOLT: Manchester Uniteds nye manager Louis van Gaal (t.v.) ble geleidet inn på sin første pressekonferanse av klubblegenden Bobby Charlton. - Dette var mine førte steg som United-manager, og jeg er stolt av å ta dem sammen med sir Bobby, sier nederlenderen. Foto: Jon Super, AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Louis van Gaal møtte i dag pressen for første gang etter at han ble ansatt som ny manager i Manchester United.

I går kom van Gaal til Manchester og ledet sin første trening med klubben. Manageren droppet ferien og dro fra Brasil, via Nederland til England for å starte i sin nye jobb.

Ett av spørsmålene han fikk i dag, var om han ikke skulle ønske at han hadde fått en ferie før han startet i ny jobb.

- Det hadde vært bedre å hatt et halvt år og kommet i januar. Men jeg kunne ikke gi slipp på sjansen jeg fikk fra den største klubben i verden. Og dette er også en ferie for meg, jeg elsker jobben min, sier nederlenderen.

- Demokratisk og empatisk Han fikk også flere spørsmål om lederstilen og personligheten sin. Van Gaal er kjent for å være en tøff leder med sterk personlighet.

- Jeg er demokratisk og empatisk. Selvsagt har jeg en sterk personlighet, men de andre verdiene er viktigere, og de er nøkkelen til personligheten min, sier han.

Han mente mediene har blåst opp enkelte sider av personligheten hans, men henviste samtidig til Uniteds managerlegende Alex Ferguson.

- Sir Alex hadde også en sterk personlighet, og da vant dere masse titler, sier van Gaal.

- Gjør mitt beste Videre dreide mye seg om hvor mye man kan forvente av United den kommende sesongen.

- Jeg vil gjøre mitt aller beste. Det er alt jeg kan love. Jeg kan ikke komme med spådommer, for du vet aldri. Det er verdens største klubb. Jeg må tilpasse meg til denne store klubben. Det blir ikke lett, men jeg skal gjøre mitt beste. Når du ser på karrieren min, ser du hva jeg har vunnet. Framtida vil vise om jeg kan gjøre det igjen, sier van Gaal.

Men selv om han omtaler United som verdens største klubb, minner han om at det først og fremst handler om merkevaren.

- United er størst i den forstand at den er kjent verden over. Men i sport er du aldri den største klubben - for du må bevise det. Sist sesong ble de nummer sju.

Vurderer troppen Van Gaal sier han vil gjøre seg kjent med klubben og spillerne før han vurderer eventuelle nye spillerkjøp.

- Min metode er alltid den samme. Jeg vil se på spillerne som er her nå. Selvsagt kjenner jeg spillerne og hvordan de spiller. Men jeg kjenner ikke spillerne som er trent av meg. Så jeg vil se de første tre-fire ukene hva de kan gjøre, så vil jeg kanskje kjøpe flere spillere.

Han ble spurt om United-supporterne kan vente at klubben kjemper om tittelen allerede kommende sesong, eller må de være mer realistiske.

- Det er alltid spørsmålet, og det er det jeg det jeg har forklart allerede, svarte van Gaal.

Kapteinsrollen En annen ting som opptar engelske journalister voldsomt, er selvsagt kapteinsrollen, som har stor betydning der til lands. Det er spekulert mye i at van Gaal vil velge Robin van Persie som han kjenner fra før, men han understreket at alle spillerne er med i vurderingen.

Han vil heller ikke stresse med beslutningen.

- Kapteinsrollen er veldig viktig for meg, derfor trenger jeg tid. Noen ganger har jeg ikke hatt tid, og da har jeg måttet ta raske beslutninger. Men raske beslutninger er ikke bra, så jeg vil bruke tid på det fordi det er viktig for meg.

Sesongoppkjøring United skal på sesongoppkjøringstur til USA de neste par ukene. De spiller treningskamper mot LA Galaxy, Roma, Inter og Real Madrid mellom 24. juli og 2. august.

Ifølge engelske medier var stemningen elektrisk på Manchester Uniteds treningsfelt - Carrington - i går. Van Gaal skal ha møtt og håndhilst på alle spillerne under lunsjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer