- Bedre å kjempe om gull med Godset, enn å bli nummer tre-fire i Østerrike

- Jeg har en jævlig sterk vinnervilje, sier Kamara.

KALASFORM: Ola Kamara har et snitt på 1,25 mål per kamp siden sommeravtalen. I morgen lover han nye scoringer for Strømsgodset - mot Molde. Foto: Gunnhild Toldnes
KALASFORM: Ola Kamara har et snitt på 1,25 mål per kamp siden sommeravtalen. I morgen lover han nye scoringer for Strømsgodset - mot Molde. Foto: Gunnhild ToldnesVis mer

DRAMMEN (Dagbladet): Ola Kamara har vært en gedigen hit siden han ble leid ut fra Ried til Strømsgodset for fire uker siden. Men den østerrikske klubben kan bare glemme å hente ham tilbake. Det samme gjelder 1860 München, hvor han tilbrakte de første fem-seks månedene av 2013.

- Jeg er ferdig med Ried, og det blir ikke mer 1860 heller, sier han til Dagbladet.

Skal score i morgen
Med fem mål på fire kamper siden han kom tilbake til Strømsgodset i sommer, er Kamara blitt et gullkantet ess i Ronny Deilas kortstokk ved inngangen til høsten.

Hvis du ikke heter Lionel Messi er det vrient å holde et scoringssnitt på 1,25 per kamp, men Strømsgodset-spiss Kamara - som i morgen skal bryne seg på Molde-forsvaret på Marienlyst - har ingen planer om å ta foten av gassen:

- Kan du holde snittet ut sesongen?

- Ja, jeg har tenkt å score mot Molde også. Ett mål, to mål eller tre mål. Så snittet kan holde seg, sier Kamara til Dagbladet.

- Jeg har en jævlig sterk vinnervilje, og lyst til å vinne hver eneste kamp. Og score mål. Så vi får se. Hovedmålet er uansett å ta gull. Gull er evigvarende. Jeg husker hvem som vant ligaen for fem år siden, men ikke hvem som ble toppscorer.

Vil ikke tilbake
Mulighetene til å ta ligatittelen var en helt sentral grunn til at han valgte å komme hjem i sommer. Han er nå leid ut fra østerrikske Ried, etter allerede å ha vært på et halvt års lån i 1860 München i 2. Bundesliga.

- Ried har jeg egentlig ingenting med å gjøre, sier Kamara.

- Jeg hadde spilt i Ried hvis jeg hadde blitt der, men jeg har ikke lyst. De ville ha meg der, at jeg skulle spille og score mål for dem. Men det var aldri meningen jeg skulle spille i Ried. Jeg skulle signere med 1860, og bli der. De hadde en opsjon på å kjøpe meg. Det handlet en del om lønna mi, forteller Kamara.

- Mediene tror mye om dette, men Ried har ikke noe med dette bildet å gjøre. Jeg hadde spilt der om jeg ville. Det er ikke derfor jeg er lånt ut til Strømsgodset. Jeg trente med dem, men valgte heller å gå til et bedre lag - nemlig Strømsgodset. Det betyr mer for meg å være her og kjempe om gull, enn å bli nummer tre-fire i Østerrike, sier Kamara.

- Men det er Ried som må selge deg, hvis du skal gå permanent et annet sted?

- Ja. Eller jeg kan gå gratis til vinteren, hevder Kamara.

Samtidig legger han ikke skjul på at han ønsker seg ut igjen:

- Men da i en liga som er definitivt bedre enn Tippeligaen. Målet er selvfølgelig Tyskland, England eller noen sånne. Det hadde vært konge.

Deila: - Mer voksen
Overfor Dagbladet fastslår Kamara at han akkurat nå er i sitt livs form. Strømsgodset-trener Ronny Deila merker at spissen, som spilte i Strømsgodset i tre sesonger før han dro ut i januar, har utviklet seg på det halvåret han har vært i Tyskland.

- Jeg føler at han er mer voksen. Det går på at han skjønner hva som skal til for at han skal prestere. Det er kunnskap, sier Deila.

- Det er klart, du blir mer alene ute i verden, svarer Kamara.

POPULÆR: Tremålsccorer Ola Kamara hilser på fansen etter 6-1 seieren mot Hønefoss  28. juli. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
POPULÆR: Tremålsccorer Ola Kamara hilser på fansen etter 6-1 seieren mot Hønefoss 28. juli. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

- Du gjør deg opp en del tanker om hvordan fotballen er. I Tyskland bor det 90 millioner. Si at 20 millioner av disse drømmer om å spille fotball, de prøver å bli proffe. De må utkonkurrere hverandre istedet for å bygge opp hverandre. Det er konkurranse hele veien, sier han.

- I tillegg vil utlendinger fra hele verden inn i ligaen. Da blir du veldig alene, og du må fremme deg selv og ikke fremme andre så mye. Det er ikke så mye lagarbeid. Jeg er blitt mer egoistisk. Og fått tenkt mer på hva som må til for å lykkes.