- Bedre åpning kunne jeg ikke fått

Pål Anders i gang med Dakar-rallyet.

(Dagbladet.no): Pål Anders Ullevålseter (38) har fått en flott start på Dakar-rallyet. Starten gikk i Lisboa, og nordmannen kjørte av sted som en av de siste av de 249 motorsyklistene.

Ved målgang i Portimco ble Ullevålseter klokket inn som åttendemann med tiden 1.28,23, drøye seks minutter bak portugisiske Faria.

- Bedre åpning enn dette kunne jeg ikke fått. Faktisk føler jeg at jeg kunne kjørt raskere, men det var utrolig løst i svingene, og tross alt så er det bare første dagen. Jeg fant et komfortabelt tempo og holdt meg der, noe som viste seg å skulle holde bra, sier Ullevålseter i en pressemelding.

- Marerittet er å henge for langt etter teten allerede før jeg kommer til Afrika, men i dag kjørte jeg helt på linje med de aller beste. De fremste på dagens etappe vil normalt ikke hevde seg like bra når underlaget endrer seg, så det ser jeg ikke på som noen trussel, sier han.

Ullevålseters kone Solveig skriver på sin Dakar-side at ektemannen ble nummer 32 på tilsvarende etappe i fjor. Men:

«Ser man på tidsdifferansen til teten så er det derimot temmelig likt, nå 6:16 minutter mot 6:20 minutter i fjor. Likevel må man ta hensyn til at årets etappe er fire mil lenger, og at spredningen er langt større dette året.»

STARTEN: Her står Pål Anders Ullevålseter på startstreken i Lisboa. Nordmannen kjørte en god førsteetappe, og ligger på en 8. plass. Foto: Asbjørn Sletmark
STARTEN: Her står Pål Anders Ullevålseter på startstreken i Lisboa. Nordmannen kjørte en god førsteetappe, og ligger på en 8. plass. Foto: Asbjørn Sletmark Vis mer
- Bedre åpning kunne jeg ikke fått
- Bedre åpning kunne jeg ikke fått
<B>KALD</B>: En nedkjølt Gjermund Frostad kjørte inn til 19. plass, fem minutter bak Pål Anders Ullevålseter.