Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bedre dag for dag

Boasson Hagen på vei mot storformen to uker før VM.

NÆRE JACKPOTTEN: Edvald Boasson Hagen viste styrke, men måtte se seg slått av Matteo Trentin på de siste hundre meterne. Foto: Tim De Waele (TDWSport.com).
NÆRE JACKPOTTEN: Edvald Boasson Hagen viste styrke, men måtte se seg slått av Matteo Trentin på de siste hundre meterne. Foto: Tim De Waele (TDWSport.com). Vis mer

NOTTINGHAM (procycling.no): Foran et par tusen tilskuere i et sommerpreget Nottingham, viste Edvald Boasson Hagen nok en gang at formen virkelig er i rute for VM i Richmond. Etter å ha blitt isolert tidlig, og satt under press, var det nordmannen som selv tok initiativ på de siste kilometerne.

 - Jeg hadde planlagt å gjøre noe på de siste fem kilometerne. Jeg ville få en så stor som mulig luke, og så så jeg at Wout (Poels, andremann i sammendraget) var på den andre siden av veien, så jeg angrep og fikk luken, men Trentin var for vanskelig å slå, sier Boasson Hagen på pressekonferansen etter etappen.

Med andreplassen bak italieneren, økte den populære nordmannen ledelsen til 13 sekunder i sammendraget, og har dermed fått et solid grep på den gule ledertrøya, med to flate etapper igjen. Det på en etappe som Trentin selv mente var av de hardeste han noen gang hadde syklet. 

 - Jeg er veldig fornøyd. Jeg økte ledelsen, så er jeg veldig glad for det.

Bedre dag for dag
Hovedfeltet kom inn drøye 45 minutter etter Trentin og Boasson. Nordmannen håper derfor lagkameratene har spart seg godt, etter at 28-åringen ble isolert tidlig på fredagens etappe.

 - Jeg følte meg ikke så bra i starten av rittet, men nå føler jeg bedre for hver dag som går. Vi får se i morgen om det var for hardt i dag eller ikke, men jeg tror mange er slitne. 

Måten Boasson Hagen har syklet på i Storbritannia, har vekket opp minner fra 2008 og 2009 for flere sykkelfans, da han vant rittet sammenlagt én gang, i tillegg til å ta hele syv etappeseirer med herlig offensiv kjøring. 

 - Jeg har ikke vunnet noen etapper enda, jeg vant fire i 2009, så det er fremdeles et steg opp til dit jeg var da, men det føles bra nå, og forhåpentligvis beholder jeg denne gule trøya også etter søndag.
 
Med kjøringen Boasson Hagen har vist fram i det britiske etapperittet, har han også all mulig grunn til å se fram mot VM mot slutten av måneden.

  - Jeg føler formen kommer seg bra, og jeg ser fram til VM. Vi har et sterkt lag, med seks ryttere der.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling