- Bedre enn å være politi

- Målet var åpent - det var bare å styre ballen inn, sier Frode Johnsen. Han gjorde det med det hodet som valgte Rosenborg framfor en karriere i politiet. Da 2-1 satt fast i jubelkvelden på Lerkendal var det ikke mer å lure på.

Scoringa du ser, vant kampen for Rosenborg denne enorme fotballkvelden.

Scoringa du ser tømte Paris St. Germain for det siste de hadde av håp og krefter.

I enden av gleden sto en fyr som bare for tre-fire måneder siden ikke var i nærheten av å tro at dette kunne være mulig.

Før han fikk en telefon fra Lerkendal.

- Det føles veldig rart, sier Frode Johnsen.

- Jeg sa jo ja til RBK fordi jeg hadde lyst til å være med på kvelder som dette. Og erfaringen min fra den første kampen i Champions League er at alt er mulig for dette laget.

- Når vi spiller som i denne kampen, er vi i stand til å slå alle lag i Europa.

Tidenes beste

Nils Arne Eggen var rørt til tårer da gutta hans løp æresrunden på Lerkendal i går kveld. Grunn: Han har aldri sett dem bedre.

Eggen prøvde riktignok å blande inn noen tidligere storkamper, men endte til slutt på følgende konklusjon:

- Jeg har aldri sett dem så gode.

Fordi:

- Vi tør å gjøre det vi kan. Sjøl på dette nivået spiller Rosenborg rosenborgsk fotball tvers igjennom. Når så mange spiller så godt samtidig, er vi veldig vriene å hanskes med.

- Jeg er imponert, stolt og veldig ydmyk over prestasjonene.

Med seg på veien videre fiikk de følgende skussmål fra Paris-trener Philippe Bergeroo:

- Vi prøvde å stoppe dem, men var sjanseløse da de kom med alt i andre omgang.

Himmelsk fotball

- Potensialet i laget er enormt, sier Eggen.

Han har akkurat prøvd seg med litt fransk historie - han mener det var Henrik av Navarra som under den religiøse borgerkrigen på 1500-tallet konverterte tilbake til katolisismen fordi han gjerne ville være blant vinnerne - og fortalt monsieur Bergeroo at Paris St. Germain er verd en katolsk messe.

Erik Hoftun får 10 på Dagbladets spillerbørs fordi det ikke er mulig å spille bedre som midtstopper. Bak ham følger stjernekarakterer i tur og orden. Eggen er enig - det var enormt. Med Hoftun som den største.

- Men han Bent Inge var ikke så verst han heller, sier RBK-treneren.

Det forteller enda mer om Hoftun.

- Det forteller en del om dette laget, sier Frode Johnsen.

- Du blir jo god bare av å være her. Det hadde jeg i tankene da jeg valgte å ta den utfordringen det er å gå til Rosenborg.

- Hadde jeg vært redd for nivåforskjellen hadde jeg blitt politi i stedet.

2-1-SCORINGEN: Slik skal det gjøres: Scoringa du her ser Frode Johnsen heade inn, tømte Paris St. Germain for det siste de hadde av håp og krefter.