Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bedre enn å vinne Champions League

Riise gråt da ballen gikk i mål.

CARDIFF (Dagbladet): Liverpool var ikke det beste laget i FA-cupfinalen på Millennium Stadium lørdag. West Ham produserte dobbelt så mange sjanser, ledet 2- 0 og 3- 2, men de røde kom tilbake. Og vant etter fotballens svar på russisk rulett: Straffekonkurransen.

Det begynner å bli et sikkert maitegn.

-  Selv på 2- 0 følte jeg at det var god tid igjen for oss til å snu dette. Det så ut som om de var i ferd med å starte feiringa da det gjensto to minutter. Men vi har en fantastisk lagmoral, sier John Arne Riise til Dagbladet.

-  Og så har vi verdens beste spiller.

-  Mangler ikke en dritt

Han snakker selvfølgelig om kompisen på midten, kaptein Steven Gerrard. Onsdag møtes Thierry Henry og Ronaldinho, en duo som hyppig trekkes fram når verdens beste fotballspiller diskuteres. Men Gerrard står ikke noe tilbake for de to Champions League-finalistene, ifølge Riise.

-  Hva mangler han, da? Ikke en dritt. Han er stor, han er sterk, han er en ledertype - for eksempel ga han meg klar beskjed et par ganger i første omgang - og han scorer mål, sier Riise.

Lørdag ble det to.

 Lykkelig:  John Arne Riise rangerer seieren i FA-cupen høyere enn triumfen i Champions League. Foto: SCANPIX
Lykkelig: John Arne Riise rangerer seieren i FA-cupen høyere enn triumfen i Champions League. Foto: SCANPIX Vis mer

-  Det første var en volley rett i krysset. Det andre klinka han inn fra 37 yards (33-34 meter). I andre ekstraomgang var han helt ferdig, og jeg hjalp ham med å tøye musklene. «Jeg klarer ikke mer», sa han. Jeg svarte: «Jo, det gjør du. Det er ni minutter igjen, dette klarer vi!». Og da bestemte han seg for å gi det siste ekstra.

Rein(a)vasket

Men det var bare så vidt. Først etter at Nigel Reo-Coker headet i stolpen i det 119. minutt, og en mer enn halvskadet Marlon Harewood satte returen utenfor da alt av nett lå blottlagt foran ham, var det duket for straffespark-konkurranse.

Liverpool scoret på tre av de fire de trengte ta, for West Ham traff bare på én. Liverpools keeper Jose Reina, som gjorde grove tabber både på 2- 0 og 3- 2, fikk sin oppreisning ved å vise hvorfor han i Spania er kjent som en straffeekspert.

Den fjerde straffen for Liverpool var det John Arne Riise som tok.

-  Jeg slet med krampe, men fikk ny energi før andre ekstraomgang. Derfor sa jeg til treneren at jeg ville ta den fjerde, akkurat som i fjor. Jeg følte meg pigg og bestemt, men akkurat da jeg hentet ballen satte krampene inn igjen, forklarer han.

Riise gråt

Mot AC Milan var beinmuskulaturen medtatt. Straffen ble deretter. I går ga han blaffen i krampetendensene, dundret til og traff midt i mål. Men keeperen var nær å avverge. Det bryr ikke Riise seg om nå.

-  Det var veldig skuffende for meg å bomme i fjor. Nå bestemte jeg meg for å smelle til, og tårene trillet da jeg så det ble mål.

Straffescoringa er også grunnen til at han rangerer gårsdagens triumf høyere enn den han opplevde i Istanbul i mai i fjor.

-  Noe av det sykeste jeg har vært med på. Fantastisk, sier Riise.

-  For laget er det nesten like stort som å vinne Champions League, men for meg personlig er det enda bedre, siden jeg selv gjorde jobben i straffesparkkonkurransen.

Overlegent: Steven Gerrard dundrer ball nummer to i mål. West Hams keeper Shaka Hislo har ingen mulighet til å redde skuddet.
Jubel: Liverpool-kapten Steven Gerrard løfter beviset på cupseieren i været sammen med John arne Riise i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling