VOLDSOMT STEG. Makarov er en enorm traver. Men det hjelper lite mot uflaks. Normalt vinner stortalentet på lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
VOLDSOMT STEG. Makarov er en enorm traver. Men det hjelper lite mot uflaks. Normalt vinner stortalentet på lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Bedre enn alle de andre

Vinner om uturskvoten er brukt opp.

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Er uturskvoten brukt opp, vinner Makarov på Jarlsberg lørdag.

Hesten er overlegen i kapasitet og er egentlig god for de helt store oppgavene. Men det er mye som kan skje både før og under et travløp. Det er Makarov beviset på.

Først måtte han ut av banen og ned i stallen for en stund siden. Han varmet strålende, men tråkket på seg et sår rett før start. Gangen etter så han bunnsolid ut, da plutselig en kusk brådempet tempoet i dødens. Det forplantet seg bakover. Høitomt oppdaget det og styrte hesten utover. Men det var et lite sekund for seint. Makarov unngikk ikke ekvipasjen foran og sparket i sulkyhjulet. Dermed ble det galopp og over og ut igjen.

-Det har vært en del utur ja. Hesten er god nok til å vinne på lørdag, om uturen er over, sier Eirik Høitomt til Dagbladet.

Litt mer voksen

Makarov har vist talent fra første stund. Men han har også vært en stor valp og kunne finne på mye rart i løpsbanen.

-Jeg tror han er blitt litt mer voksen og stabil nå, sier Høitomt.
Ytterste spor i omvendt volte er kusken fornøyd med.
-Når det først dreier seg om voltestart, så er vel dette det beste sporet vi kunne trukket, mener Høitomt.

Slår stallhesten

Championkusken setter seg opp bak derbyhåpet Makarov som trenes av nestoren Gunnar Eggen på Bjerke travbane. Høitomt lar Øystein Tjomsland få et gjesteoppsitt bak sin egen stallhest Bully.
-Jeg tror ikke Bully greier å slå Makarov. Men hvis Makarov er uheldig igjen, kan Bully godt vinne. Han har helt sikkert gått mye fram med løp i kroppen, sier Høitomt.
Det løpet endte med seier på Momarken 4. mai. Det var første start for hesten etter at Høitomt tok over treneransvaret.

Sovjets gullrekke

Makarov eies av en gjeng gamle ishockeyspillere og entusiaster. Hestene til denne gjengen er blitt oppkalt etter gullrekka til Sovjetunionen på syttitallet.

Kan vinne med flere

Eirik Høitomt har enorm suksess og vinner løp på løp. Han er ettertraket og er ofte meldt på flere hester i samme løp. Denne lørdagen er intet unntak. Høitomt har flere vinnersjanser.
Her er Høitomts vurderinger av de hestene han kjener og som han tror han har en vinnersjanse med:

-Sharif B.R. er ny på stallen. Men det er uansett en entaktet hest som kommer til å tape mye terreng fra start. Vi er helt avhengige av at det blir god fart foran for å kunne nå helt fram.
Torpa Glad går bra, men han ga seg vel litt for lett fra tet sist. Muligens er han bedre med ryggløp. Jeg kommer til å gi ham det i dag. Torpa Glad er en av mange som kan vinne i et svært åpent løp.
Onion F.H. har et fint løp. Sist feilet han fordi han måtte trave i køen og frigjør seg ikke på svingene like bra da. Han fikk også sandsprut i fjeset. Det likte han dårlig. Nå satser jeg på teten. Han er grei fra den posisjonen. Det er gode hester på tillegg, men tror han kan holde unna. Selv om han er god, er det ingen klink vinner. Han må fungere i aksjonen, skal han kunne vinne. Det er litt mye uromomenter her, avslutter Eirik Høitomt.