- Bedre enn dette kan det vel ikke bli?

Russland puttet bare ni mål på 30 minutter.

METZ (Dagbladet.no): Da spillerne kikket opp på resultattavle før de gikk i garderoben i Salle les Arènes, blinket 7-9 mot dem.

Det er for dårlig å bare score sju mål i løpet av de første 30 minuttene.

Men til gjengjeld er det helt fantastisk å slippe inn bare ni mot et av verdens aller beste lag.

- Bedre enn det kan det vel ikke bli? spør Katrine Lunde Haraldsen.

- Alltid gøy å slå Russland

Og hun har helt rett. Målvakten sto strålende i den omgangen og var også veldig god etter pause, selv om det ble litt for mange baklengs i en periode der russerne nesten klarte å hente inn den seksmålsledelsen Norge skaffet seg i starten av 2. omgang.

- Det er alltid gøy å slå Russland, sier Katrine til Dagbladet.no.

Før mesterskapet tapte Norge to strake for dem, så denne seieren smakte godt. Og så sikret den jentene en billett til Paris og kvartfinalene selv om det gjenstår to kamper.

STOPPET NESTEN ALT: Katrine tok nesten halvparten av alle skuddene i 1. omgang. Foran seg hadde hun et strålende forsvar. Derfor ble det bare ni baklengs i løpet av 30 minutter. Foto: AFP
STOPPET NESTEN ALT: Katrine tok nesten halvparten av alle skuddene i 1. omgang. Foran seg hadde hun et strålende forsvar. Derfor ble det bare ni baklengs i løpet av 30 minutter. Foto: AFP Vis mer

- Denne seieren var deilig. Nå må vi bare fortsette å være like konsentrerte også i fortsettelsen, sier Viborg-keeperen.

Var nervøs før kampen

Hun fikk god drahjelp av forsvaret, som jobbet knallhardt mot de store russerne. Lunde Haraldsen innrømmer at hun var litt spent før kampen, for dette var første gang i mesterskapet Norge møtte skikkelig motstand.

- Jeg er kjempefornøyd nå, men jeg var litt nervøs før kampen, spesielt med tanke på distanseskuddene deres. Men det gikk jo bra, sier hun beskjedent.

Hun vil ikke skryte så mye av seg selv, men det har ikke de andre jentene på laget noen problemer med:

- Katrine var veldig, veldig god i dag, sier Katja Nyberg.

KJEMPEFORNØYD: Katrine Lunde Haraldsen er strålende fornøyd med seieren mot Russland. Nå kan jentene begynne å glede seg til Paris.