- Bedre enn forventet

Drillo om Norges resultater i 2009.

NEKTER Å GI OPP: Drillo mener Norge har rundt 10 prosents sjanse for å nå en playoff. I går presenterte han landslagstroppen mot Skottland - som ikke inneholdt en eneste overraskelse. 
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
NEKTER Å GI OPP: Drillo mener Norge har rundt 10 prosents sjanse for å nå en playoff. I går presenterte han landslagstroppen mot Skottland - som ikke inneholdt en eneste overraskelse. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): På 90-tallet gjorde Drillo det til sitt varemerke å presentere minst én overraskelse i landslagsuttakene sine. I går åpnet han pressekonferansen med å beklage at han bare hadde funnet plass til gamle travere i troppen mot Skottland.

Av de 21 spillerne han leste opp var det bare tre som ikke var med i det opprinnelige uttaket til junikampene mot Makedonia og Nederland.

- Over forventning
To kamper som langt på vei begravde Norges VM-håp og som ikke akkurat går inn i historien som minneverdige — men Drillo mener spillerne så definitivt har gjort seg fortjent til fornyet tillit.

- Resultatmessig har vi prestert i overkant av hva man kan forvente. Norge tilhører midtsjiktet i Europa. Vi står med to seire, to uavgjorte og ett tap på fem kamper, hvor fire av dem har vært på bortebane. I tillegg har vi møtt to lag som på det aktuelle tidspunktet lå som nummer to på FIFA-rankingen. Spør du meg, har resultatene vært meget anstendige. Jeg er fornøyd med de spillerne vi har brukt, sier Drillo til Dagbladet.

Å være tabelljumbo med tre poeng på fem kamper har uansett fint lite med anstendighet å gjøre.

- Det blir ikke litt defensivt å si at resultatene har vært i overkant av hva som kan forventes?

- Vi må stikke fingeren i jorda, vi er omtrent nummer 50 på FIFA-rankingen. Da kan det ikke forventes at vi skal slå lag som tilhører topp 10 til stadighet, sier han. Skottland er ikke i toppsjiktet. Når de gjester Ullevaal 12. august, er det den første av tre «vinn eller forsvinn»-kamper for Norge.

10 prosent sjanse
Overfor Dagbladet har Norsk Regnesentral konkludert med at Norge har 13 prosent sjanse for å knipe annenplassen i gruppe ni. Men det er bare sju prosents sjanse for å bli nummer to med 12 poeng — som må til for å sikre playoffplass.

- Det høres veldig fornuftig ut. Jeg vil anta at det er rundt 10 prosents sjanse for å greie det. Med seier mot Skottland øker det til 15-20 prosent, mener statistikkguruen Drillo.

Og trekker fram en selvopplevd historie for å understreke at det faktisk ikke er så umulig som det kan høres ut:

- Da jeg opererte ankelen var det én prosents sjanse for at det ville gå til helvete. Og det gjorde det!