Bedre enn gull-laget

METZ (Dagbladet) Frankrike- Norge 18- 27. Lagkapteinen Susann Goksør Bjerkrheim løftet den svære seierspokalen og landslagstrener Marit Breivik nikket fornøyd: - Dette laget har større reportoar og er bedre rustet enn det laget som vi vant EM med i fjor.

Det er først og fremst to rutinerte comeback-spillere, lagkapteinen Susann og kantspilleren Kristine Duvholt, pluss en fersking, Birgitte Sættem, som øker lagets potensiale.

Og når jentene også får koblet inn kantspillere, blir håndballjentene anno 99 farligere enn europamestrene fra i fjor.

Kristine Duvholt hadde 100 prosent uttelling på sine avslutninger fra høyrekanten: fem mål på fem forsøk. Mia Hundvin på den andre siden scoret tre på fire forsøk.

Med slik norsk effektivitet fra kantene kan rivalen Danmark ikke lenger bruke sin vante forsvarstaktikk mot Norge. Nemlig helt å neglisjere de norske vingene og konsentrere seg kun om bakspillere.

Sterkt angrep

Målvakten Cecilie Leganger - som fikk enda et trofé som turneringens beste - synes også årets håndball-årgang har mer å by på enn fjorårets.

- Spesielt angrepsmessig er vi sterkere. Forsvarsspillet er jeg ikke bekymret for. Der blir vi veldig bra når VM starter.

- I denne turneringen startet vi dårlig i forsvar, da det ble altfor mange nærskudd på oss keepere. Men i dag klaffet samspillet mellom meg og forsvaret godt, mener Cecilie.

En av grunnene til det var mye spilletid på 21-årige Birgitte Sættem.

- Jeg er imponert over Birgitte, sier Marit Breivik om Larvik-jenta.

Splittet

Landslagstreneren splittet i går helt bevisst duoen Kjersti Grini/Susann Goksør Bjerkrheim som imponerte mot Romania lørdag.

- Vi skal ikke bygge spillet på faste formasjoner. Jeg vet at Kjersti og Susann fungerer godt sammen. Men det kan motstanderen fort finne ut av og legge taktikken deretter.

- Vi er mer uberegnelige når vi varierer formasjonene, mener Marit Breivik.

Derfor startet laget i går med Trine Haltvik, Birgitte Sættem og Kjersti Grini i bakrekka. Og neste gang finner Breivik trolig på noe helt annerledes igjen.