Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bedre enn i fjor

Runar Berg mener at gårsdagens Glimt-utgave spilte bedre enn de gjorde noen gang i fjor. Selv sammenliknet med da de ledet serien.

BODØ (Dagbladet): Det nederlagsdømte hjemmelaget viste i perioder, anført av en strålende Runar Berg, at de så langt ikke fortjener nedrykksstempelet en samlet norsk presse ga dem før sesongen.

- Jeg kan ikke huske sist jeg var med på et Glimt-lag som spilte så bra fotball som vi gjorde i starten av andre omgang i dag. Selv ikke i fjor da vi ledet serien, spilte vi så bra, sier Berg til Dagbladet.

Alt fungerte

Han har et poeng. I den perioden Glimt snudde 0- 1 til 3- 1, fungerte alt for hjemmelaget. Overgangene satt som i gamle dager. Spesielt den gamle dynamiske duoen Runar Berg - Aasmund Bjørkan fungerte som i glansdagene på nittitallet. Det var nettopp en blindpasning fra Berg til Bjørkan som ledet fram til Glimts første mål. Lyn-keeper Thomas André Ødegaard nådde riktignok ballen først. Men i stedet for å klinke ballen over sidelinja, la han ballen i beina på Bjørkan som bare kunne trille kula inn i åpent mål.

- Ballen traff forkjært på leggskinnet. Aner ikke hva som skjedde, kanskje den stussa litt feil på det ujevne gresset. Det var en tabbe. Det skal ikke skje, sier en skuffet Ødegaard.

Som Schmeichel

- Frykter du for plassen med en såpass bra mann som Ali al-Absi på benken?

- Nei, overhodet ikke. Alle keepere gjør tabber innimellom, og jeg har sluppet unna fram til nå. Peter Schmeichel, uten sammenlikning for øvrig, gjør også tabber.

Aasmund Bjørkan ironiserte over situasjonen i garderoben etter kampen.

- Det må jo bli årets mål. Det var presisjonsskyting på høyeste nivå, gliste han.

- Men faktisk. Det er ikke så enkelt som det kanskje ser ut som. Prøv selv.

Lyn-trener Teitur Thordarson mener tabben og Bjørkan-målet snudde kampen.

Forbannet

- Den gjorde det. Det skal egentlig ikke skje, men det skjedde. Og vi er forbannet over at vi falt sammen på den måten. Vi mistet fullstendig taket på kampen etter det. Og det er ikke bra nok, sier Teitur til Dagbladet.

- Føler du presset etter den svake sesongstarten?

- Nei, jeg har jo jobbet i Brann vet dere, he, he. Nei, man blir kanskje litt stresset. Selvsagt skulle vi gjerne hatt fem poeng mer. Vi regnet med å vinne her, og hadde kontroll på kampen den første halvtimen. Noen av spillerne våre mangler nok litt på toppformen etter lange skadeopphold i vinter.

Skader

Men det bør ikke Teitur bruke som forklaring så lenge de to langtidsskadde Runar og Christian Berg storspilte for Bodø/Glimt. Berg-gutta var sammen med André Hansen den store forskjellen på lagene i går. Hanssens site mål var en perle fra skrått hold, mellom keeper Ødegaard og stanga.

- Iskald beregning. Jeg har trent masse på avslutninger i hele vinter. Det målet har jeg putta 1000 ganger på trening. Herlig å få det til i kamp, gliser André Hanssen.

KANON-COMEBACK: Runar Berg var tilbake etter leddbåndskaden, og det trengte Glimt. - Jeg har holdt meg i god form, men spilt lite kamper. I dag måtte jeg ut på grunn av krampe, sier Berg, som her gratulerer målscorer Åsmund Bjørkan.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media