- Bedre enn i fjor

Ola By Rise mener RBK-laget hans er bedre enn Åge Hareides.

 • Direkte på Dagbladet.no: Følg både RBK - Benfica og Newcastle - VIF kl. 20.45 i morgen!Åge Hareides forsesong i fjor sitter i minnet som en eneste lang seiersrekke. Ola By Rise mener likevel Rosenborg er hakket hvassere i år.

  - Vi har spilt glitrende kontringsfotball mot lag som Tromsø og Bodø/Glimt, særlig sett i forhold til hva vi hadde tilgjengelig av mannskap i den perioden. Jeg mener nivået vårt ligger litt høyere enn i fjor, sier By Rise til Adresseavisen.

  For et år siden startet RBK med to seirer og tre uavgjorte. Det ble ikke mange mål, men i år har ballen søkt nettmaskene langt oftere - begge veier.

  Ola By Rise fnyser av påstanden om at laget burde terpet mer på defensiv organisering. Han kan ikke se at det på noe tidspunkt har vært rom for mer defensiv drill. Men han beklager at landslagets tur til Hongkong ødela mye i oppkjøringen. Ikke bare fordi sentrale spillere mistet flere kamper, men også fordi tre av dem kom hjem med skader og sykdom.

  I morgen kveld mot Benfica i UEFA-cupen består en viktig del av jobben hans i å trykke på de rette knappene. For at det skal bli en av de minneverdige Lerkendal-kveldene, må spillerne komme godt i gang.

  Etter bortekampen lovet de fleste av de skulle «trykke til» portugiserne fra start og få en tidlig scoring. Andre lovet til og med avansement etter 0-1 i Lisboa.

  Det handler om å lykkes med noen dragninger og få løsnet noen susere mot Benficas mål. Slik kan laget dra publikum med seg og bygge opp stemningen som alltid får RBK-spillerne til å sprudle, og portugiserne til å føle seg underlegne.

  - Vi vet masse om hva som skal til for å skape den rette atmosfæren. Begynner snøballen først å rulle, så bygger den på seg. Mye av oppgaven vår består i å få publikum med oss. Jeg har allerede fått signaler fra Kjernen om at de ikke vil vente med å engasjere seg, sier By Rise.

  Trenerens avveining foran en slik kamp er hvor mye laget skal tørre og hvor stor risiko man skal løpe.

  - Det blir en balansegang mellom dristighet og forsiktighet, og jeg mener dristighet er viktigst. Går vi ut av UEFA-cupen nå, skal vi føle at vi har prøvd helhjertet. Det skal ikke skje at Rosenborg går ut og spiller en forsiktig «pinglekamp», lover treneren.

  (NTB)

TRO PÅ AVANSEMENT:</B> Ole By Rise mener han har gjort Rosenborg bedre etter bare noen måneder som sjef.