-  Bedre enn i fjor

En optimistisk Erik Hoftun spiller i kveld sin obligatoriske kamp nummer 400 i RBK-trøya.

TRONDHEIM (Dagbladet): Motstander er Sheriff Tiraspol fra Moldova.

-  Jeg føler vi står veldig godt rustet i forhold til det vi har vist i det siste. Vi er i god form og spillet har på en måte satt seg, sier Hoftun til Dagbladet.

Formmessig hadde Rosenborg i fjor en liten downperiode akkurat i denne viktige augustperioden.

-  Jeg føler at det heller går andre veien i år. Formkurven peker mer oppover, så slik sett er vi i bedre form nå enn vi var på samme tid i fjor.

Bred stall

Kapteinen mener de også står godt rustet rent mannskapsmessig med dobbel dekning av kvalitetsspillere på absolutt alle plasser.

-  Det er en utfordring å holde så mange gode spillere fornøyde til enhver tid, men sånn umiddelbart fører flere gode spillere inn i stallen og økt konkurranse til at alle hever seg.

-  Frykter du konflikter?

-  Det er ikke mulig å holde alle fornøyde, og alle skal ikke være fornøyde heller. Faren er hvis det blir mye episoder av det, men det tror jeg vi kommer til å unngå. Vi spiller mange kamper og får bruk for mange spillere, så det kan forebygge slike problemer.

Sulten

Kveldens jubilant har opplevd mye i sine 399 kamper i RBK-trøya. Han rangerer 2-1-borteseieren over Milan i 1996 som det største høydepunktet, men har håp om å få med seg noen flere. Veteranen er fortsatt sulten.

-  Det er kjempeviktig å bli med i Champions League. Vi likte ikke at vi var borte fra ligaen i fjor, og min lyst til å være med er definitivt like stor som før. Den dagen lysten er borte, er det bare å gi seg.

RBK-kapteinen vet ikke så mye om kveldens motstander.

-  Vi er mest opptatt av det vi skal gjøre selv, men det er ingen fare for at vi skal undervurdere Sheriff Tiraspol, sier Erik Hoftun.

JUBILANT: Rosenborg-kaptein Erik Hoftun spiller sin obligatoriske kamp nummer 400 i RBK-trøya når laget møter Sheriff Tiraspol i kvalifisering til Champions League i kveld.