- Bedre enn i fjor

VIF prøver å glede seg over at de har ett poeng mer enn på samme tid i fjor.

• Vålerenga - Odd minutt for minutt!

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Odd 0-0. Fjorårets seriemestere fortsetter i år der de slapp i fjor høst. Med scoringsproblemer.

Dette er den fjerde hjemmekampen på rad i Tippeligaen (de tre siste i fjor medregnet) uten scoring.

Og Vålerenga har ikke vunnet i serien siden de slo Fredrikstad 4-0 i midten av september i fjor.

Etter dette tapte klubben tre kamper og spilte tre uavgjort. Den siste seriekampen endte 2-2 på Odd Stadion, noe som holdt til å bli seriemestere.

«Vi er seriemestere,» sang Klanen på Ullevaal i kveld. Men ute på banen var det lite som tydet på at det var de regjerende mesterne som spilte.

Foran fjorårs-skjema

Vålerenga skapte én fattig sjanse i løpet av 90 minutter på Ullevaal.

LITE MESTERLIG PÅ ULLEVAAL: Daniel Fredheim Holm og VIF-gutta fikk til lite på Ullevaal. Foto: EIRIK H. URKE
LITE MESTERLIG PÅ ULLEVAAL: Daniel Fredheim Holm og VIF-gutta fikk til lite på Ullevaal. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer

- Er du mest skuffet over spillet eller resultatet?

- Helt klart resultatet. Når vi presser på så mye som i 2. omgang, skal vi klare å trykke inn det avgjørende målet, sier Magne Hoseth til Dagbladet.no.

Før han legger til:

- Men vi har ett poeng mer enn på samme tid i fjor.

For et år siden tapte nemlig Vålerenga i serieåpninga mot Ham-Kam. Dette gjør også Kjetil Rekdal et poeng av, men også han er skuffet over bare ett poeng mot Odd.

- Husk at vi knapt har spilt to kamper på rad med samme lag i vinter, sier han. Nok en gang.

Skal trene seg i form

For Rekdal har sagt dette mye i vinter. Derfor legger han til at dette ikke er en bortforklaring, men en forklaring på at en del ting ikke fungerte på Ullevaal.

- I kveld var vi for upresise og samspillet var ikke godt nok. Vi prøver altfor ofte å tre ballen gjennom i midten, sier Rekdal.

Som ikke er bekymret.

- Vi skal trene oss bedre i den kommende uka. Denne seriestarten kom nok litt for tidlig for oss.

Odd-trener Arne Sandstø var svært godt fornøyd med ett poeng mot Vålerenga.

- Vi tillater VIF lite, og skaper flere sjanser selv. Bortsett fra en periode i 2. omgang, synes jeg vi klarer oss bra, sier Sandstø.

Siden klubben rykket opp fra 1. divisjon i 1998, har klubben aldri tapt en seriepremiere. De står nå bokført med tre uavgjorte kamper, og fem seire.

- Vi er blant landets beste på fysisk trening. Vi var også veldig godt mentalt forberedt til denne kampen, sier Odd-sjefen.

Tam start

De første 45 minuttene bar tydelig preg av at dette var første seriekamp. Mange upresise pasninger og svært få målsjanser.

Odd startet bra, men la seg ganske raskt bakover på banen. Dermed lyktes de med å nekte Vålerenga plass til å spille i. VIF klarte ikke trenge seg gjennom den hardtarbeidende muren, og de skapte bare én sjanse i løpet av 1. omgang.

Allan Jepsen slo et langt framspill inn i feltet, og Daniel Fredheim Holm fikk stå ganske umarkert. Han fikk ikke skikkelig trøkk i headingen, og ballen endte rett i nevene til Rune A. Jarstein.

Somen Tchoiy og Fernando De Ornelas viste at de også er giftige, og hadde hver sin halvfarlige avslutning mot Arni Gautur Arason.

Sjansefattig

Like trist som førsteomgangen var det at ingen av lagene klarte å heve seg i starten av 2. omgang. Det hjalp tydeligvis ikke med trenernes beskjeder i pausen.

Chris Joyce fikk derimot en stor sjanse da han vendte 180 grader rundt og skjøt i steget fra rundt ti meter. Men avslutningen endte en halvmeter utenfor mål.

Vålerenga presset voldsomt på utover i omgangen, men det endte stort sett bare i cornere. I løpet av noen få minutter slo Magne Hoseth hele fem hjørnespark. Uten at det ble særlig farlig noen av gangene.

Til tross for Vålerenga-presset, var ikke Odd helt ufarlige på kontringer. Men det endte som regel - som med hjemmelaget - relativt ufarlig.

Debatt

Hva synes du om 0-0-kampen på Ullevaal Stadion?

SNAPPET BALLEN: Venstreback Tom Henning Hovi ble nesten frispilt, men Rune A. Jarstein var våken og snappet opp ballen.
NESTEN SJANSELØST: Freddy Dos Santos i en duell med Tuomo Könönen.