- Bedre enn i fjor

Samtidig er både Mjøndalen-trener Vegard Hansen og Stabæk-trener Jan Jönsson skuffet etter kampen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Publisert
Sist oppdatert
  • Stabæk - Mjøndalen 0-0 (0-0)

NADDERUD (Dagbladet): Rundt 200 tilskuere fikk gleden av å være på stadion da Eliteserien ble sparket i gang igjen på Nadderud.

Dagbladet plasserte Stabæk helt oppe på en åttendeplass på årets tabelltips, men kampen mot Mjøndalen viser at laget har mye å gå på om de skal kjempe på øvre halvdel denne sesongen. Laget skapte ikke allverdens framover, men var trygge bakover.

Mjøndalen var i perioder det beste laget på naturgresset, og uavgjort var et rettferdig resultat til slutt. Vegard Hansens menn har lenge slitt på bortebane, og onsdagens resultat er et skritt i riktig retning. De tre foregående kampene borte mot Stabæk endte med tap.

Det eneste minuset for Mjøndalen var at innbytter Alexander Betten Hansen pådro seg to gule kort på ni minutter, etter å ha kommet innpå i det 73. minutt.

- Solide

Mjøndalen-trener Vegard Hansen mente mannskapet hans var solide.

- Det var ganske jevnt, jeg var ganske fornøyd med det vi gjorde, vi var solide bakover. Vi ryddet godt unna i boksen og skapte en del muligheter i første omgang. Vi var litt unøyaktige i i pasningspillet, sier Hansen til Dagbladet.

- Jeg syns vi å solide og ganske bra ut. Bedre enn i fjor, mener han.

Før kampen sa Hansen til spillerne at de hadde en «kjempesjanse til å slå Stabæk».

- Vi er litt skuffet over at vi ikke vant. Jeg syns ikke Stabæk har allverden og de så ut til å være mer slitne enn vi var. Vi er mellomfornøyd, sier Hansen.

- Spesiell oppkjøring

Stabæk-trener Jan Jönsson var først og fremst fornøyd med at laget holdt nullen.

- Det var ikke så mye rytme i første del, for vår del eller kampen i seg selv, med mye frispark, mye dødballer. Og det var litt forventet, det er ikke så lenge siden vi møtte Mjøndalen, sier Jönsson til Dagbladet.

- Det har vært en spesiell oppkjøring som har tatt tid. Derfor er jeg fornøyd med at vi holder nullen, jeg er fornøyd med at vi får bedre fart og rytme i andre omgangen. Så er jeg skuffet over at vi ikke setter prikken over i-en, sier han videre.

Stabæk-stopper Yaw Amankwah mente Stabæk kunne «spilt én time til uten å score». Det synet deler Emil Bohinen.

- Ja, til en viss grad. Jeg føler Mjøndalen blir mer og mer slitne. Det er mulig. Det er kanskje ikke dagen i dag vi får scoringen, sier Bohinen til Dagbladet.

Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth er også enig i uttalelsen til Amankwah.

- Jeg syns det er veldig godt sagt, fornuftig. Vi var robuste i forsvar og hadde bra kontroll. Så skal ikke vi opphøye oss selv og si vi spilte en utrolig kamp, for det gjorde vi ikke, sier Gauseth til Dagbladet.

Store sjanser

For Mjøndalens bortestatistikk i Eliteserien er begredelig lesning for alle som har et bankende hjerte for de brunkledde. På 30 kamper står klubben med én seier på reise (mot Strømsgodset forrige sesong).

Allerede etter to minutter kunne bortelaget fått en best tenkelig start, men William Sælid Sell hamret ballen langt over målet til Robert Sandberg på bakerste stolpe fra fem meter.

- Jeg pratet litt med ham i garderoben nå og han var ikke videre fornøyd med at han ikke satte den. Det skjønner jeg godt, for det skal bare være mål, sier Christian Gauseth til Dagbladet.

Det var Gauseth som la ballen tilrette for Sell.

- Det var med hælen på høyrefoten. Jeg så ballen komme og så Sell på bakre der og la den på sølvfat. Det er veldig avansert, men det er mulig å få til selv med en svak atletisk kropp, sier Gauseth med humoristisk tone.

Mjøndalen styrte det første kvarteret, før Stabæk fikk en stor dobbeltsjanse etter 15 minutters spill. Først var angriper Kosuke Kinoshita akkurat for sein på et strøkent innlegg fra høyre, før Sousha Makani reddet da kaptein Andreas Hanche-Olsen stanget ballen nede ved stolperota.

Mye av omgangen bar preg av rotete spill fra begge lag, mens Christian Gauseth mente Mjøndalen var det førende laget.

Skjedde lite

Det gikk lang tid mellom sjansene på Nadderud i et jevnt oppgjør. Og det var også sterke kontraster, fra drikkepause på grunn av varmen før hvilen, til at regnet høljet ned i den andre omgangen.

De 200 tilskuerne fikk streng beskjed om å holde avstand på tribunen, og oppførte seg eksemplarisk. De få gangene hjemmelaget skapte noe, hørtes de også.

Alexander Betten Hansen fikk på overtid sitt andre gule kort for et hoftetak på Kinoshita og dermed en tidlig dusj.

Ellers var det få sjanser å skrive hjem om etter pause - til begge lag. Dermed ebbet det ut med 0-0.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer