Bedre enn i Sydney-OL

SANDNES (Dagbladet): Norge- Sverige 3-1. Fotballjentene har blitt enda bedre enn da de vant OL-gull i Sydney, og landslagskaptein Gøril Kringen er overbevist om at Norge er gode nok for EM-gull i sommer.

- Vi er en gjeng med krigere som ofrer alt for hverandre. Nå er målet vårt å ta EM-gull. Vi er gode nok til det, sier Gøril Kringen til Dagbladet etter gårsdagens tomålsseier.

Kampen mot Sverige var den siste før landslagstrener Åge Steen tar ut troppen til EM-sluttspillet i Tyskland.

Gode på dødball

Spesielt på dødballer har gulljentene hevet seg siden jubeldagene i Sydney - og bak de mange presise innleggene står først og fremst venstrebacken Brit Sandaune.

Norge-Sverige 1-0:Tror du fotballjentene vinner gull i EM?

- I går la hun to cornere som resulterte i mål. Ingen legger innlegg som henne, skryter landslagstrener Åge Steen.

- Foruten å score to mål på dødballer var det godt gjort å spille så bra fotball på en så humpete bane. Nå er det bare å stå på videre og utvikle spillet ytterligere til sommerens EM-sluttspill, sier banens beste, Ragnhild Gulbrandsen.

Første siden 1999

Hun headet inn 2- 0-målet etter at Linda Ørmen hadde gitt Norge ledelsen - også det fra kloss hold. Kvarteret før slutt satte Unni Lehn spikeren i kista med den tredje norske scoringen.

- Før denne kampen hadde jeg ikke scoret på landslaget siden høsten 1999. Både Ragnhild og jeg sto med 12 mål hver. Da hun scoret, kunne ikke jeg være dårligere, sier en fornøyd Unni Lehn etter kampen.

Revansjelystne

EM-troppen tas ut 5. juni og vil bestå av 18 utespillere og to keepere.

- I EM har vi mye å ta revansj for. Sist røk vi ut allerede i gruppespillet. Det er den største nedturen jeg har vært med på, og skal rettes opp med finaleseier. Selv om vi er bra, har vi USA-proffene på lager. Både keeper Bente Nordby, playmaker Hege Riise og playmaker de luxe Dagny Mellgren, er selvskrevne i EM, sier lagkaptein Gøril Kringen.

Før jentene kommer så langt, skal de på pre camp på Toppidrettsenteret i Oslo 14. juni, og ha den siste EM-testen mot Even Pelleruds Canada på Hønefoss 19. juni.

Den første kampen i EM-sluttspillet er mot Frankrike i Ulm 25. juni.

BANENS ENER: - Det er godt gjort å spille så bra fotball på en så humpete bane, sa Ragnhild Gulbrandsen etter gårsdagens overbevisende seier over Sverige. Hun var banens beste i går.