Bedre enn noen gang

TRONDHEIM (Dagbladet): Norge- Egypt 23- 19. - Jeg synes vi har fått til ganske mye på kort tid, oppsummerer landslagstrener Gunnar Pettersen etter helgas firenasjonersturnering. Foran VM-kvaliken er de norske håndballgutta bedre enn noen gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag starter alvoret, når Norge møter Romania i Sandefjord. Mot offensive Egypt i Nidarøhallen i går, hadde gutta med seg mye sjøltillit fra den fenomenale andreomgangen mot Kroatia lørdag.

Egypterne falt av lasset med det samme, og greide aldri å hente igjen det norske forspranget. Dermed ble kampen aldri like intens som lørdagens oppgjør, høydepunktet under firenasjonersturneringa.

- Det beste jeg har sett - ever! sier Gunnar Pettersen om de beste 30 minuttene Norge spilte i Elfag Cup.

Praktslag

I går var ikke minst målvakt Gunnar Fosseng i praktslag. Kampen mot Egypt demonstrerte at landslagstroppen er bred og solid. Nå er det mange som tar ansvar.

- Vi har aldri hatt så mange gode playmakere. Vi må også huske at noen av de aller, aller beste ikke har vært med. Så vi har mange å ta av, sier en fornøyd landslagstrener.

Han avviser at første del av VM-kvalifiseringen kan bli plankekjøring.

- Det er jævli dumt å si sån t noe. Vi møter Romania, en tidligere stornasjon med mange tradisjoner. Slovakia er i stor framgang, de tapte med liten margin mot Tyskland i EM-kvaliken. Så dette er to veldig gode lag.

Pettersen vet ikke hvilke spillere rumenerne kommer med.

- Jeg vet ingen ting om Romania. Det har vært helt umulig å oppdrive noe, forteller han. Den norske seieren i turneringen i helga, kan også bli et problem. Spillerne kan han fått for mye sjøltillit.

Historie

- Det er det jeg er litt redd for, at nå tror vi at vi er skrittet videre allerede. Dette er historie nå, dette kan vi ikke bruke til noe som helst, bortsett fra at vi har dokumentert kapasitet, sier Pettersen.

<B>NORGES BESTE:</B> Målvakt Gunnar Fosseng var kampens beste og stengte buret mot Egypt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer