Bodø/Glimt seriemestere 2020

Bedre enn Rosenborg på sitt beste

Det er mange måter å vinne et seriegull på. Bodø/Glimts vei til klubbens første er den mest overbevisende av dem alle.

GULLET ER SIKRET: Kasper Junker feirer Bodø/Glimts 1–0 i Drammen. Med 18 poengs ledelse på Molde kan de bruke resten av sesongen til å feire tidenes mest overbevisende seriegull i norsk fotball. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
GULLET ER SIKRET: Kasper Junker feirer Bodø/Glimts 1–0 i Drammen. Med 18 poengs ledelse på Molde kan de bruke resten av sesongen til å feire tidenes mest overbevisende seriegull i norsk fotball. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Strømsgodset – Bodø/Glimt 1–2 (0–2)

DET ER IKKE spillerne det kommer an på, selv om gode salg har gjort Bodø/Glimt rike på mer enn poeng. Det er først og fremst spillestilen Norges beste fotballag handler om.

Når en mann går ut, skal en ny mann fylle hullet uten at laget svekkes.

Det er samhandling i praksis.

DA SERIEGULLET SKULLE spilles hjem i Drammen, kom Bodø/Glimt med fem mann som ikke spilte den siste seriekampen før landslagspausen. Det var ikke helt som normalt, spesielt savnet av Patrick Berg midt i banen var merkbart. Men i enden av 90 minutter, etter en kamp blandet med kvalitet og mindre bra perioder, hadde Bodø/Glimt likevel vunnet sin 22. seriekamp for sesongen.

Etter fire seriesølv siden 1977 var gullet i boks.

En prestasjon vi aldri har sett maken til.

MAN ANTE DET kunne skje etter ti serierunder da Bodø/Glimt var fem poeng foran Molde. Fem kamper seinere, med ti poengs forsprang der oppe i tabelltoppen, begynte det å bli ganske sannsynlig.

Etter 20 serierunder, da med 18 poengs klarering til Rosenborg som var inne og vikarierte på andreplassen, var det bare et spørsmål om tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer