Bedre enn ventet for Ullevålseter

Ligger på 10. plass i Dakar-rallyet.

Pål Anders Ullevålseter fryktet søndagens etappe i Dakar-rallyet, men greide seg bedre enn ventet og er på 10.-plass før rallyet flytter til Afrika.

Søndagens etappe foregikk i fjellene nord for Portimao i Portugal. Ullevålseter har vanligvis problemer med å få flyt på det underlaget, men han kjørte inn til en akseptabel 19.-plass, 5.10 minutter bak etappevinneren Helder Rodrigues.

Sammenlagt er Ullevålseter nummer ti, 11.10 bak ledende Rodrigues. I fjor var han på 34.-plass like langt ut i ørkenrallyet.

- Jeg var litt negativ etter fartsprøven, for jeg syntes det hadde gått ordentlig dårlig. Det var utrolig glatt på det steinete og harde underlaget i fjellene, og hver gang jeg forsøkte å gi gass så skled jeg bare ut. Slett ingen morsom opplevelse på de smale fjellhyllene, sa han.

- Når jeg har fått tenkt meg litt om, og tittet på resultatene, så er jeg ganske fornøyd likevel. Plasseringsmessig er det dårlig, men hovedsaken var å ikke tape for mye tid til teten. Utgangspunktet er mye bedre enn i fjor.

Etter en båtreise fra Malaga i Spania til Marokko kjører deltakerne mandag den første etappen i Afrika, fra Nador til Er Rachidia. Etappen er på 649 kilometer, hvorav 252 kilometer er fartsprøve på tid.

(NTB)

HENGER MED: Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til en akseptabel 19.-plass på søndagens etappe, 5.10 minutter bak etappevinneren Helder Rodrigues. Foto: REUTERS
HENGER MED: Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til en akseptabel 19.-plass på søndagens etappe, 5.10 minutter bak etappevinneren Helder Rodrigues. Foto: REUTERS Vis mer
Bedre enn ventet for Ullevålseter
PÅ STARTSTREKEN</B>: Her står Pål Anders Ullevålseter på startstreken søndag morgen.