Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bedre etter bruddet

John Arne Riise mener at han er blitt en bedre fotballspiller etter bruddet med kona.

GLASGOW (Dagbladet): I går fylte John Arne Riise mange sportssider i skotske aviser etter uttalelsene sine om at det blir krig mot Skottland i morgen.

-  Det blir selvfølgelig en tett kamp. Vi vet at det blir tøft. Slik er skottene. Det blir krig, sier han.

Går veldig bra

Riise har hatt det stridt på hjemmebane også - etter at kona Guri Havnevik tok med seg datteren Adriana og flyttet hjem til Norge.

På spørsmål om dette har gått utover prestasjonene hans på banen, svarer Riise slik:

-  Snarere tvert imot. Når jeg har det tøft i privatlivet, så vil jeg vise at det ikke går utover fotballen. Og sjøl føler jeg at det nå går veldig bra, sier han til Dagbladet.

Slipper å tenke

Riise presiserer at han holder god kontakt med familien sin.

-  Jeg har veldig god kontakt med familien min. De betyr utrolig mye for meg. Hva som skjer i framtida, kan ingen si. Akkurat nå ser det vanskelig ut, men det går bra med meg, og det går bra med dem. Vi snakker sammen på telefon tre-fire ganger hver dag. Det er viktig, sier han.

Dessuten blir det liten tid til å deppe.

-  Jeg synes det er greit med mange kamper. Da slipper jeg å sitte mye aleine og tenke. Det er mange kamper og mye styr hele tida. Det er kanskje det jeg trenger akkurat nå.

-  Greit med mye spilletid også da?

-  Ja, det er sant. Utrolig gøy og positivt å ha den tilliten.

Mer stabil

For Liverpool har Riise spilt jevnt siden seriestart. Han føler seg nå som en langt mer stabil spiller enn før.

-  Jeg føler at jeg har blitt mer rutinert. Vet hva jeg skal gjøre til enhver tid, og har slik blitt mer balansert i spillet mitt. Har lært utrolig mye siden Benitez tok over som manager. Det har gjort meg til en mer stabil spiller. Før var jeg veldig mye opp og ned hele tida.

-  Du er blitt en mer reindyrka back?

-  Ja, det ser jeg. Benitez vil også at jeg skal gå framover når jeg kan, men samtidig må jeg skjønne at posisjonen min på laget er venstreback, og jobbe ut fra det.

PS: I går ble det kjent at fotballreiseselskapet som drives av John Arne Riises mor Berit, er begjært konkurs, og trenger frisk kapital for å overleve. Overfor Dagbladet vil ikke Riise bekrefte om han vil gå inn og hjelpe moren:

-  Det vil jeg ikke kommentere i media. Om det kommer til det, får vi komme til det der og da. Dette får bli mellom meg og familien min. Vi får se hva som skjer.

HATT DET STRIDT: Etter at kona og datteren forlot Liverpool og John Arne Riise, har 24-åringen vært gjennom en tøff periode. - Jeg har veldig god kontakt med familien min. De betyr utrolig mye for meg. Hva som skjer i framtida, kan ingen si, sier John Arne til Dagbladet.
REISTE TILBAKE TIL NORGE: John Arne Riises kone Guri Havnvevik og datteren Adriana har reist tilbake til Norge.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media