Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bedre etter våpenhvilen

Ole Einar Bjørndalen kom rett fra årets lengste våpenhvile, men skjøt likevel bedre enn noensinne. Derfor vant han gårsdagens 15-kilometer akkurat som han ville.

VM i langrenn ble en kjempenedtur for Ole Einar Bjørndalen på grunn av en mageinfeksjon han pådro seg - muligens etter å ha spist dårlig mat i forkant av v-cuprennet i Reit im Winkl 14. februar. Etter 11. plassen på 15-kilometeren sist torsdag dro han skuffet fra Oberstdorf til Pokljuka. Der fant han fram børsa og ammunisjonen igjen, og begynte å trene på det han kan best.

-  Ole Einar hadde åtte dagers pause fra skytinga. Han har ikke hatt lengre pause i løpet av denne sesongen, sier skytetrener Joar Himle til Dagbladet.

I går dundret likevel Bjørndalen ned 20 av 20 blinker på rekordtid.

-  Utrolig bra. I gjennomsnitt har han aldri skutt fire feilfrie serier så raskt, sier Himle.

Skarpskytter

Ifølge trener Odd Lirhus var dessuten åtte av skuddene i stående så gode at de hadde blitt blink på liggende også. Blinkene i stående er 11,5 centimeter i diameter. I liggende er blinken 4,5 centimeter. Skytedistansen er 50 meter.

I mål var Bjørndalen over minuttet foran Raphaël Poirée. Dermed fortsetter Bjørndalen å knuse motstanderne slik han gjorde før han tok skiskytingspause i midten av januar. Gårsdagens seier var hans sjette på rad i v-cupen, hans 51. seier totalt i v-cupen.

-  Vanvittig bra skyting. Egentlig hadde jeg trodd jeg skulle få slite litt med skytinga i dag, sier han til Dagbladet.

Sulten på blinken

Himle er ikke overrasket.

-  Nei, egentlig ikke. Ole Einar har tørrtrent med geværet hele tida, og når han ikke får fyre av våpenet, så opparbeider han seg gjerne en ekstra lyst til å treffe, sier Himle.

Bjørndalen utdyper:

-  Dette fungerer slik at når du føler at du skyter dårlig, så treffer du likevel, sier han.

Bjørndalen har lyktes med å ta lange skytepauser før også.

-  Før OL i Salt Lake hadde jeg også en lang periode uten våpenet, sier han.

Da ble det fire gull. 4. mars starter VM i skiskyting i Hochfilzen.

-  Jeg er i knallform igjen. Synd at jeg ikke fikk vist det i langrenn. Hadde 15-kilometeren kommet to uker før eller ei uke seinere, kunne nok resultatet blitt annerledes, sier Bjørndalen.

Som ifølge Himle koste seg med følgende replikk som falt fra en av trenerne i går:

-  Ja, nå har visst langrennsløperen kommet tilbake for å slå alle skiskytterne igjen.

SKUDDVILLIG: Etter åtte dagers skytepause, meide Ole Einar Bjørndalen ned alt som var av blinker på rekordtid i går.