Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bedre forberedt enn hun var foran VM

Og da ble Kristine Lunde-Borgersen finalens profil.

MAT ER VIKTIG: Kristine Lunde-Borgersen spiser knekkebrød med smøreost etter gårsdagens trening. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
MAT ER VIKTIG: Kristine Lunde-Borgersen spiser knekkebrød med smøreost etter gårsdagens trening. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer

Følg Norge - Frankrike i håndballstudio kl. 22.15!

LONDON (Dagbladet): Kristine Lunde-Borgersen har vært plaget med en vond akillessene i OL-oppkjøringen, men ser ut til å være på vei mot god form.

- Jeg har trent for fullt i to dager, og det har gått fint, sier Kristine Lunde-Borgersen til Dagbladet.

Og det regner hun også med at det vil gjøre når alvoret starter i kveld - mot motstanderen fra VM-finalen, Frankrike.

- Kampintensiteten tar jeg, det har mer med mengden å gjøre. Men det jo ikke noe problem, vi har jo så mange gode spillere. 60 minutter er uansett mye for én spiller å spille på dette nivået. Vi har ikke tatt noe stilling til hvor mye jeg kan spille.

Bedre enn før VM «Kikki» kom til VM i Brasil i desember med enda tynnere grunnlag etter både barnefødsel og fingerbrudd. Hun startet turneringen med forsiktig matching.

- Jeg startet nok roligere da enn jeg må nå. Nå har jeg i alle fall fått spilt litt treningskamper og litt treninger før det starter. Jeg føler meg i alle fall klar.

I VM spilte hun seg gradvis opp, og i finalen mot Frankrike storspilte hun og ble toppscorer og kampens profil da Norge vant med hele åtte mål.

- Ja, det var jo på tide da, sier hun med et smil.

- Kan slå opp skadene Også Norges kaptein Marit Malm Frafjord har trøblet med småskade før OL, men også hun er klar til innsats i kveld. Lagets lege Ola Sand sier likevel at han holder et ekstra øye med duoen.

- Vi passer litt ekstra på dem. Begge gjennomførte en normal, bittelitegrann tilpasset treningøkt torsdag, men hele økta på fredag uten noen særlige tilpasninger. Men begge to har skader som gjør at vi må være litt på alerten, for de kan får tilbakefall eller slå opp skaden - mye lettere enn hvis du er frisk. Så vi følger dem ganske nøye.

I kveld venter altså Frankrike igjen. En tøff start for de norske håndballyndlingene.

- Jeg synes de er veldig sterke. Vi må jo bare spille vårt spill og analysere dem. Vi må se på hva de har gjort i de siste kampene. Men vi er gode på å alltid konsentrere seg oss om oss sjøl. Så det blir nok ikke så kjempespennende hva vi gjør, det blir som vanlig, sier Lunde-Borgersen.

Men «som vanlig» er ikke noe dårlig utgangspunkt. Håndballjentene er regjerende EM-, VM- og OL-mestere.

• Kampen mot Frankrike starter klokka 22.15 norsk tid i kveld. Du kan følge kampen i Dagbladets livestudio.

KJØLING: Den vonde akillesen blir iset ned etter trening.
KJØLING: Den vonde akillesen blir iset ned etter trening. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media