Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bedre holdninger

JORDAL AMFI (Dagbladet): Vålerenga - TIK 6- 3. - Norge bør redusere antallet utlendinger i eliteserien, men tida er ikke moden for det ennå. Kanskje om et par år, sier Johan Brummer til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerengas Johan Brummer mener det har vært stor utvikling i norsk ishockey de fire årene han har vært i Norge. Han mener likevel at holdningene må bli bedre, og det må gjøres gjennom treningsarbeidet.

Positve endringer

Han har vært i Norge i fire år og på den tida har det vært store endringer i Vålerenga. Her er en liste over tingene Brummer mener har forandret seg til det positive:

  • Organisasjonen begynner å bli bra
  • Spillerne trener mer
  • Spillerne har sunnere kosthold og får nok søvn

Nøyaktighet

Brummer mener likevel det er et stykke å gå.

- Norske spillere har fine individuelle ferdigheter, men de må vise bedre holdninger i treningsarbeidet. Her er stikkordet nøyaktighet, sier Brummer og fortsetter:

- Spesielt viktig er dette når norske lag skal ut i Europa. En liten pasningsfeil og så sitter pucken bang i eget nett, sier Brummer.

Han får støtte av trener Roy Johansen.

- De norske spillerne er ikke bra nok ennå, men vi jobber med å utvikle flere spillere hos oss i Vålerenga. Svenskene er med på å heve treningskvaliteten og da hever også de norske spillerne seg, sier Roy Johansen.

Lovende framtid

Fire av de seks Vålerenga-scoringene i går var det svensker som besørget. Atle Olsen og Kjell R. Nygård var de norske målscorerne. De to sistnevnte er også spillere Brummer skryter av.

- Både Atle, Kjell, Morten Ask og Bård Sørlie er eksempler på norske spillere som har utviklet seg mye de siste årene. Det er også flere talenter på gang i norsk hockey så framtida ser lovende ut, sier Brummer.

Han mener norsk hockey allerede har flere stjernespillere, noe som også har hevet landslagsresultatene de siste årene.

- Jeg kan blant andre nevne Espen Knutsen, Trond Magnussen og Tore Vikingstad, sier Johan Brummer.

<B>SNART OVERFLØDIG?: VIFs Johan Brummer mener norske spillere er på god vei til å få bedre holdninger. Om to år mener svensken at Norge kan redusere på antall utlendiger.