- Bedre holdninger

JORDAL AMFI (Dagbladet): Vålerenga - TIK 6- 3. - Norge bør redusere antallet utlendinger i eliteserien, men tida er ikke moden for det ennå. Kanskje om et par år, sier Johan Brummer til Dagbladet.

Vålerengas Johan Brummer mener det har vært stor utvikling i norsk ishockey de fire årene han har vært i Norge. Han mener likevel at holdningene må bli bedre, og det må gjøres gjennom treningsarbeidet.

Positve endringer

Han har vært i Norge i fire år og på den tida har det vært store endringer i Vålerenga. Her er en liste over tingene Brummer mener har forandret seg til det positive:

  • Organisasjonen begynner å bli bra
  • Spillerne trener mer
  • Spillerne har sunnere kosthold og får nok søvn

Nøyaktighet

Brummer mener likevel det er et stykke å gå.

- Norske spillere har fine individuelle ferdigheter, men de må vise bedre holdninger i treningsarbeidet. Her er stikkordet nøyaktighet, sier Brummer og fortsetter:

- Spesielt viktig er dette når norske lag skal ut i Europa. En liten pasningsfeil og så sitter pucken bang i eget nett, sier Brummer.

Han får støtte av trener Roy Johansen.

- De norske spillerne er ikke bra nok ennå, men vi jobber med å utvikle flere spillere hos oss i Vålerenga. Svenskene er med på å heve treningskvaliteten og da hever også de norske spillerne seg, sier Roy Johansen.

Lovende framtid

Fire av de seks Vålerenga-scoringene i går var det svensker som besørget. Atle Olsen og Kjell R. Nygård var de norske målscorerne. De to sistnevnte er også spillere Brummer skryter av.

- Både Atle, Kjell, Morten Ask og Bård Sørlie er eksempler på norske spillere som har utviklet seg mye de siste årene. Det er også flere talenter på gang i norsk hockey så framtida ser lovende ut, sier Brummer.

Han mener norsk hockey allerede har flere stjernespillere, noe som også har hevet landslagsresultatene de siste årene.

- Jeg kan blant andre nevne Espen Knutsen, Trond Magnussen og Tore Vikingstad, sier Johan Brummer.

<B>SNART OVERFLØDIG?: VIFs Johan Brummer mener norske spillere er på god vei til å få bedre holdninger. Om to år mener svensken at Norge kan redusere på antall utlendiger.