PERFEKT AVSLUTNING: Luca Tonis siste kamp ble en perfekt avslutning for den italienske spisslegenden.
Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
PERFEKT AVSLUTNING: Luca Tonis siste kamp ble en perfekt avslutning for den italienske spisslegenden. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACEVis mer

Bedre kan det ikke gjøres. Toni avsluttet karrieren med helfrekk Panenka-straffe

- Jeg visste ikke om jeg skulle skyte til venstre eller høyre, så jeg gikk for chippen, forteller Luca Toni.

Verona-spissen Luca Toni (38) satte et verdig punktum for en lang og innholdsrik karriere da han scoret mot serievinner Juventus med en herlig frekk Panenka-straffe.

Hele Verona-laget fikk fortjent hyllest etter 2-1-seieren mot den suverene ligavinneren, men det var likevel Luca Tonis kveld på Stadio Marcantonio Bentegodi.

Da Verona fikk en noe billig straffe like før pause, gikk Toni fram til krittmerket. Han utnyttet at Juves ubestridte ener mellom stengene, Gianluigi Buffon, var byttet ut med reservekeeper Norberto Neto (26). Chippen ble plassert midt i mål, mens Neto kastet seg mot sin høyre.

- Jeg visste ikke om jeg skulle skyte til venstre eller høyre, så jeg gikk for chippen, sa 38-åringen.

- Det er alltid deilig å score, men kveldens mål er kanskje det beste fordi det avsluttet karrieren på en perfekt og følelsesladd måte, la han til.

Eldste toppscorer Totalt ble det 157 Serie A-mål på 344 kamper for Toni.

- Dette var en kamp jeg kommer til å huske for alltid. Det var min siste, og den kom på riktig tidspunkt, sa han etter kampen.

Spissen vant VM i 2006, har scoret for åtte forskjellige Serie A-klubber, samt blitt toppscorer i Tyskland for Bayern München.

Forrige sesong ble Toni den eldste toppscoreren i Serie A-historien. Med 22 mål delte han tittelen med Inter-spiss Mauro Icardi på 22 mål.

Ikke trener Etter en tung sesong som endte med nedrykk i Verona, bestemte han seg for å legge opp. 38-åringen ønsker å fortsette i fotballen etter noen måneders pause, men ikke som trener.

- Jeg har sett de andre spillerne som har blitt trenere. På bare én sesong har de blitt fem år eldre, sa Toni.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram